Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozóként a facebookon - kifizetődő online marketing

2018. november 14.

Folytatódik a Modern Vállalkozások Programja: 2018. november 21-én szerdán, 10,00 órától tartandó Digitális KKV Napon ismét az online marketing lesz a fókuszban. Ízelítő a témákból: vállalkozói facebook oldal, online hirdetések, trükkök költséghatékonyan. Már fogadjuk a jelentkezéseket.

Munkatársakat keresünk Mestervizsga referens és ISZIIR referens munkakörökbe

2018. november 7.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársakat keres Mestervizsga referens (félstátuszú) és ISZIIR referens (félstátuszú) munkakörökbe. A munkakörök azonnali kezdéssel is betölthetőek.

Beadási határidő folyamatos, illetve a beadási határidő: 2018. november 30. (péntek)

 

A munkáltató fenntartja a jogot, hogy alkalmas pályázó esetén, a határidő lejárta előtt is munkaviszonyt létesítsen.

Kommunikációs tréning! Befolyásolás és meggyőzés - KKV vezetőképző

2018. október 15.

Kommunikációs tréning! Befolyásolás és meggyőzés - KKV vezetőképző Kis,- és középvállalkozások vezetői számára vezetőképző-sorozatot tart a Veszprémi Pannon Egyetem a Gazdaság Házában. A következő tréning időpontja: 2018. december 4., kedd.

Mondja el véleményét a régió kihívásairól!

2018. november 16.

Szeretné megtudni, hogyan vélekednek a Közép-dunántúli régió szereplői a legfontosabb előttük álló feladatokról? Milyen kihívásokat látnak üzletük jövője szempontjából? Megosztaná a témával kapcsolatos gondolatait?

Jóváhagyták az új megújuló energiára és az energiahatékonyságra vonatkozó célértékeket

2018. november 15.

Az Európai Parlament jóváhagyta a megújuló energiára vonatkozó kötelező, és az energiahatékonyságra vonatkozó nem kötelező célértéket, amelyeket 2030-ig kell elérnie a tagállamoknak, és amelyek kulcsszerepet játszanak az unió éghajlatváltozást érintő vállalásainak teljesítésében. 

Csoportos hiteltanácsadás

2018. november 12.

Csoportos hiteltanácsadás a Gazdaság Házában, 2018. november 29-én (csütörtök), 14,00 órától

Indul a STAR II projekt

2018. november 10.

Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása. 

Január elsejétől a NAV-nál is kötelező a cégkapu

2018. november 9.

Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY, köznyelven ügyfélkapus) tárhelyet használhatják. 

Iparosok kaptak kitüntetést

2018. november 8.

Négy vállalkozót részesített Iparos Mester Vállalkozói Díj-ban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Díjaztuk a mestereket, szakembereket

2018. november 8.

Autószerelő, gépi forgácsoló, karosszérialakatos, pincér és szakács szakmákban 33 új mestert avattak a Kormányhivatal dísztermében. Az ünnepségen átadták a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) által alapított gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj, az Iparos Mester Vállalkozói Díj, valamint a Kiváló Szakember Díj elismeréseket is. 

Az alkalmazkodásé a főszerep a munkaerő-piacon is

2018. november 6.

Várhatóan az iskolai tanulmányaikat most megkezdő "Z" generációsok fele olyan munkakörökben fog dolgozni, melyek még nem léteznek. A munkaerő-piacon az alkalmazkodókészség az egyik legfontosabb képességgé válik, mivel  a piacok, iparágak, termelési folyamatok gyorsan és radikálisan alakulnak át. A generációs kérdések problémakörében ez kulcsfontosságú - hangzott el a kamara által szervezett fórumon.

Tanulószerződéses tanácsadó munkatársat keresünk

2018. november 7.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársakat keres tanulószerződéses tanácsadó munkakörbe. A munkakör azonnali kezdéssel is betölthető. 

Beadási határidő: folyamatos, illetve a beadási határidő: 2018. november 30. (péntek).

A munkáltató fenntartja a jogot, hogy alkalmas pályázó esetén, a határidő lejárta előtt is munkaviszonyt létesítsen. 

Idén is megjelenik a Gazdasági Értéktár

2018. október 1.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén decemberben is kiadja "GAZDASÁGI KÖRKÉP FEJÉR MEGYE GAZDASÁGI ÉRTÉKTÁRA" c. kiadványát. A tavalyi kiadvány az alábbi linken érhető el: GAZDASÁGI KÖRKÉP 2017.

Ülésezett az MFKB

2018. november 16.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) záró ülést tartott az elmúlt három év időszakának, eseményeinek tükrében.

 

Könyvelők, gyakorlati képzőhelyek figyelmébe

2018. november 12.

Gyakorlati képzőhelyek képviselői, a könyvelést és adminisztrációt végzők számára a tanulófoglalkoztatáshoz kapcsolódó jogi, könyvelési és adminisztrációs témában tájékoztatót szervez kamaránk. Jogszabályi háttér, könyvelési-elszámolási tudnivalók és adatvédelem a fókuszban, 2018. november 26-27-én.

Nemzetközi projektpartner-kereső és üzletember-találkozó - Bécs 2018. december 4-6.

Fókuszban az iInfokommunikációs technológia.  Horizon 2020 kétévente megrendezésre kerülő infokommunikációs technológiai (IKT) konferencia, nemzetközi projektpartner és üzletember-találkozóra szervez kiutazást a kamara Enterprise Europe Network irodája Bécsbe, Ausztriába. 

Időpont: 2018. december 4-6. Helyszín. Bécs, Ausztria.

 

2023-ig marad a kedvezményes lakásáfa az építési engedéllyel rendelkező ingatlanokra

2018. november 9.

A kormány javaslata alapján 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek - jelentette be a pénzügyminiszter. 

Kiváló szakemberek vívtak ki elismerést

2018. november 8.

Idén második alkalommal adományozta az FMKIK a Kiváló Szakember Díj-at példaértékű és kiváló szakmai tevékenység elismerésére. Idén négy szakember kapott elismerést. 

Az elhivatottságot díjaztuk

2018. november 8.

Gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj-at kapott Egervári Miklós, a bicskei Magyarmet Finomöntöde Kft. szakoktatója. 

Megjelent a Gazdasági Kalauz mesteravató különszáma!

2018. november 8.

Már hagyomány, hogy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató és díjátadó ünnepsége alkalmából Gazdasági Kalauz különszám készül, bemutatandó a frissen oklevelet szerzett szakembereket és díjazottakat. Idén sincs ez másképp. A legújabb különszám ITT elérhető.