Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő

2019. március 31-ig kell az ötezer forintos kamarai hozzájárulást megfizetni az FMKIK-nál nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteknek. A törvényi előírás szerint ezzel a közfeladatok ellátásához járulnak hozzá.

Hogyan tudom a vállalkozásomat felkészíteni az innovációs támogatások fogadására? - Gyakorlati innovációs képzés

A legtöbb hazai vállalkozás a mindennapi tevékenysége során végez valamilyen innovációs tevékenységet, bár sokszor nem is tud arról, hogy mindez innovációnak minősül. A képzés célja, hogy bemutassa a vállalkozásoknak, hogy miként definiálhatjuk az innovációt, hogyan érdemes a vállalkozás működésébe mindezt beilleszteni, és milyen támogatásokat lehet igénybe venni?

EXPORT Nap - Információt, üzletfejlesztést kínálunk!

Konkrét üzleti ajánlatokat és információt kínálunk a  külpiacra lépő, illetve a már ott működő vállalkozások számára 2019. április 26-án, 10.00 órától pénteken a Gazdaság Házában. Fő témakörök: szerb export piacok, üzleti kapcsolatépítési, együttműködési és projekt partnerségi lehetőségek, célravezető partnerkeresési formák,  hatékony exportfinanszírozási formák, világbanki projektek, egyéb exportfejlesztési lehetőségek, módszerek, beszállítóvá válás támogatása.

Előadást kell tartanom, de hogyan? – Prezentációs tréning

2019. április 18.

Elgondolkozott már azon, hogy mitől lesz egy előadás „ütős”? Milyen előadási technikák állnak rendelkezésre, hogy lenyűgözze üzleti partnerét, munkatársait vagy akár vezetőit?  „Hogyan kell úgy előadást tartani, hogy lekössem a közönséget?”.  A kérdésekre a válasz 2019. május 7-én, kedden 9.00 -16.30 -ig tartó 1 napos tréningünkön a Gazdaság Házában. 

Közkívánatra! GDPR Adatvédelmi tisztviselő (DPO) képzés tanúsítvánnyal

2019. április 18.

Szakértő segítségével nézzük át, felkészültek-e és milyen tennivalók maradtak   a GDPR, azaz az EU általános adatvédelmi rendeletnek megfelelésre, figyeltünk-e mindenre. Időpont: 2019. május 14-15. (kedd-szerda) 9.00 - 16.00 óráig, helyszín: Gazdaság Háza.

Csoportos hiteltanácsadás

2019. április 17.

Széchenyi Kártya, MFB hitelek, támogatott hitelkonstrukciók - csoportos hiteltanácsadás – 2019. április 25. (csütörtök) 14,00 óra

Export – a hazai vállalkozások külpiaci sikeressége

2019. április 17.

A versenyképesség, jövőképesség szempontjából kulcskérdés a kis- és középvállalkozások exportképessége, a vállalati árbevételben az export részaránya, annak növelése.

 

Macher Zrt., az Ipar 4.0 Mintagyár

2019. április 17.

Az innovációk megvalósításához nagyon jó eszközök az ipar 4.0 megoldások – nyilatkozta lapunknak Macher Judit, a Macher Zrt CSR vezetője.

Már nem kérhetnek bárkitől erkölcsi bizonyítványt a munkáltatók

2019. április 16.

Az Országgyűlés által a napokban elfogadott adatvédelmi "salátatörvény" módosította a Munka törvénykönyvét is, az új szabályok pontosan meghatározzák, hogy a munkáltatók milyen feltételek mellett kezelhetik a munkavállalók erkölcsi bizonyítványát.

Szakértői pályázati felhívás TSZSZ-hez

2019. április 12.

A Teljesítésigazolási Szak.értői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére. 

Nemcsak szél kell a vitorlához

2019. április 10.

Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen, nem elég, ha a szél fújja a vitorlát, hanem célnak is kell lenni: hova akarunk eljutni - hangsúlyozta Macher Endréné, a Macher Zrt. elnök-vezérigazgatója. Nagy vállalkozói érdeklődéssel, üzemi környezetben, a Macher Zrt-nél tartott céglátogatást a kamara a Modern Vállalkozások Programja keretében.

Megjelent az áprilisi Gazdasági Kalauz

2019. április 17.

Megjelent az áprilisi Gazdasági Kalauz, melyben részletesen foglalkozunk az export kérdésével, a Fejér megyei cégek exporthelyzetével, a korszerű, Ipar 4.0 megoldásokkal, infokommunikációval, kapcsolódó pályázatokkal. A lapszám itt érhető el: GAZDASÁGI KALAUZ

Környezetvédelmi termékdíj asszisztens - tanúsítványt adó 2 napos képzés

2019. április 18.

A képzésen részletesen bemutatásra kerül  a termékdíjköteles termékek meghatározásához szükséges áruosztályozási szabályok, valamint a termékdíj-kötelezettséggel kapcsolatos teendők és az adózási feladatok elvégzéséhez szükséges jogszabályi előírások. Időpont: 2019. május 7-8. (kedd-szerda) 9.00 - 16.00 óráig. A képzés vizsgával zárul.

Vállalati trénerek képzése

2019. április 18.

A tréninget elsősorban olyan HR munkatársak vagy más szakterületen dolgozó középvezetők számára ajánljuk, akiknek feladatkörébe beletartozik a munkatársak továbbképzése. A képzés célja a résztvevők tréneri készségeinek fejlesztése a tudásmegosztás hatékonyságának javítása, illetve végső soron a szervezeti teljesítmény és elégedettség növelése céljából. Időpont: 2019. május 9-10. 8.30 - 16.00 óráig.

Csütörtöki ügyfélfogadás

2019. április 17.

Ezúton értesítjük a tisztelt vállalkozásokat és a Gazdaság Házában ügyeket intézőket, hogy 2019. április 18-án, csütörtökön, 14,00 óráig tartunk ügyfélfogadást. Húsvét utáni kedden a szokásos ügyfélfogadási rend szerint állunk rendelkezésre. Megértésüket köszönjük.

WIWE – Informatikai Innovációs Díjas

2019. április 17.

A WIWE-egy modern, okos eszköz, az egészségtudatosabb élet felé. Speciális műanyag burkolatának fejlesztője és kivitelezője a Karsai Pécs Kft.

Export? Fejér megyei cégek versenyben

2019. április 17.

Az áprilisi Gazdasági Kalauz kiemelt témája az export, a Fejér megyei cégek exportképessége. A témában megyei, exportképes cégek nyilatkoznak. 

Fókuszban a megújuló energia és az okos házak

2019. április 17.

Negyedik alkalommal rendezik meg a „Jövő épületei” kooperációs fórumot és nemzetközi üzletember-találkozót Bécsben, 2019. június 4-5-én.

Fiatalok Kárpátalján

2019. április 14.

Fiatal vállalkozók találkoztak Kárpátalján, a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozói Konferencia és Találkozó keretében, hogy üzleti kapcsolatépítés mellett napjaink aktuális gazdasági kérdéseiről, trendjeiről tanácskozzanak.

Ipar 4.0 Mintagyár látogatás előadás anyagok

2019. április 12.

A Modern Vállalkozások Programja keretében tartott mintagyár látogatás előadásanyagai letölthetők.