Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Digitális KKV Nap az Albacompnál

2019. február 13.

Céglátogatást szervez a kamara az Albacomphoz. Szó lesz a digitalizáció fontosságáról, a kapcsolódó pályázatokról, innovatív megoldásokról, jó gyakorlatokról, a jövőt formáló egyedi fejlesztésekről, 2019. március 6-án (szerdán) 10,00 órától az Albacomp Innovációs Központban. Már fogadjuk a jelentkezéseket!

Megjelent a januári Gazdasági Kalauz

2019. január 16.

Megjelent a januári Gazdasági Kalauz, melyben részletesen foglalkozunk a Munka Törvénykönyve változásaival, valamint a Brexit Európát érintő vonatkozásaival. Gazdasági Kalauz

Csoportos hiteltanácsadás

2019. február 8.

Finanszírozásról vállalkozásoknak; csoportos hiteltanácsadás – 2019. február 21. (csütörtök) 14 óra

Online jelenlét fontossága: weboldal készítés, céges facebook

2019. február 7.

Vegyen részt a Modern Vállalkozások Programja DIGITÁLIS KKV NAPJÁN! Megtudhatja, miért fontos az online jelenlét, szakértőinkkel akár a helyszínen létrehozhatja céges weboldalát, vagy optimalizálhatja a beállításokat. Céges facebook profil létesítésében is támogatást adunk. Hozza magával laptopját! Hasznos tanácsok, értékes nyeremény várja Önt Martonvásáron, 2019. március 21-én (csütörtökön) 10,00 órától a Postakocsi Étteremben. A részvétel térítésmentes.

Székesfehérváron az Országos Innovációs Fórum

2019. február 5.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019. február 5. és március 6. között, összesen 25 helyszínen Országos Innovációs Fórumot szervez, melynek keretében február 5-én Székesfehérvárra látogatott.

Pályázati lehetőség mestervizsga elnököknek!

2019. február 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre. Pályázási határidő: 2019. február 21., 16.00 óra.

Vacsoraest a jótékonyság jegyében

2019. január 25.

Fejér megye gazdasági vacsoraestjét rendezte meg a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, jótékonysági céllal, január 25-én, a Hotel Magyar Királyban, vállalkozók és kamarai partnerek körében

Befejeződött a Szakma Kiváló Tanulója Verseny/Országos Tanulmányi Verseny elődöntője

2019. január 25.

Véget értek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, valamint az Országos Tanulmányi Verseny elődöntői, Fejér megyében 30 szakmában, 250 tanuló részvételével. 

Már igényelhető a kedvezményes és kiszámítható NHP fix hitel

2019. január 16.

Komoly lendületet adtak a kkv-piacnak az elmúlt években a Növekedési Hitelprogram (NHP) korábbi szakaszai. A legújabb konstrukció már az OTP Businessnél is elérhető max. 2,5 százalékos hiteldíjjal. 

Kézművesek a változó időben

2019. január 16.

A kézművesség értékét a „magas művészet” egyes személyiségei is felismerték. Az előző századfordulón a tömegtermelésben, annak igénytelenségében csalódva, művészeti irányzatok és ideológiák képviselői fordultak a kézművesség, a kézzel alkotott munkák felé – folytatta a decemberi lapszámban indított visszaemlékezést a kézművesekről, Dr. Gelencsér József jogász, néprajzkutató.

Folytatódik az SZKTV

2019. január 15.

Az első hét megmérettetésein túl, folytatódnak az SZKTV és OSZTV elődöntők a Gazdaság Házában. A tét nagy, számos előnyhöz juthatnak a versenyeken sikeresen szereplő diákok.

Felmérés kutatás-fejlesztési, innovációs gyakorlatairól

2019. február 13.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara felmérést készít a vállalkozások kutatás-fejlesztési, innovációs gyakorlatairól az EFOP-361 „Innovációs folyamatmodell kis-és középvállalkozásoknak” pályázati projekt keretében.

Cél a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások segítése

2019. február 7.

A kormány célja, hogy a növekedési potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozásokat segítse lehetőségeik kibontakoztatásában  - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az Országos Vállalkozói Mentorprogram nyitórendezvényét megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Meghívó ! Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga tájékoztató rendezvény

2019. február 7.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében indul a gyakorlati oktatók felkészítése és vizsgáztatása, melyet a 2019. szeptember 1-jétől életbelépő jogszabályi változások tesznek szükségessé. 

Országos innovációs fórum indult 25 helyszínen

2019. február 4.

Országos innovációs konzultáció-sorozatot indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) február 5. és március 6. között az ország 25 helyszínén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kiemelt szakmai partnersége mellett. 

Székesfehérváron a Gazdaság Háza adott otthont a rendezvénynek, február 5-én, kedden. 

Világ gondolkodó fiataljai – irány Kína! A 2050 REUNION szervezői 100 fiatalnak biztosítják a díjmentes részvételt!

2019. január 28.

2050 REUNION nem egy átlagos tech konferencia – ugyanis a világ innovatív gondolkodó fiataljait gyűjti össze egy helyre, hogy közös gondolatok mentén alakítsák a jövő meghatározó irányvonalait. A szervezők a kijutás és a szállás költségeit biztosítják 100 nemzetközi jelentkező számára.

Még több adózónak készít szja-bevallási tervezetet a NAV

2019. január 25.

Idén a NAV már mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1%-ról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján. 

Változás a tanulók kedvezményes étkezésére vonatkozóan

A tanulókat megillető egyéb juttatások körét tekintve, a kedvezményes étkeztetés Erzsébet utalvánnyal történő biztosítására 2019. január 1-jétől nincs lehetőség.

 

Felnőttképzés: szakmai programkövetelmények törléséről döntött az NGM

2019. január 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII.13.) NGM rendelet a továbbiakban: NGM rendelet) 5. § (2) bekezdése alapján a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (továbbiakban Fktv.) 18. § (2) bekezdése szerinti Program Bizottság a lentebb felsorolt szakmai programkövetelmények törléséről döntött az NGM rendelet 5.§ (1a) és (1b) bekezdései alapján.

Változott a Munka Törvénykönyve!

2019. január 16.

A Munka Törvénykönyve (Mt. 2012. évi I. törvény) 2019. január 1. napjától hatályba lépett módosításai közül a legmarkánsabb változások a munkaidő beosztás, az önként vállalt túlmunka, pihenőnapok beosztása, illetőleg a munkaviszonyban álló nyugdíjasokra vonatkozó rendelkezések témáit érintik.