Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pénzügyi-pénztárosi-, személyügyi koordinátor munkatársat keresünk!

2018. június 19.

Meghosszabbított jelentkezési határidő, pályázat beadása folyamatos!! A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársat keres pénzügyi-pénztárosi-, személyügyi koordinátor munkakörbe.

Kamarai hozzájárulás: a befizetés folyamatosan teljesíthető

2018. március 1.

A vállalkozóknak, gazdálkodó szervezeteknek az 5.000,- Ft összegű kamarai hozzájárulást évente kell befizetniük. A határidő március 31-én lejárt, de a befizetés folyamatosan teljesíthető. Számlaszám: FMKIK 10918001 -00000008–21120105. A törvényi előírás szerint ezzel a közfeladatok ellátásához járulnak hozzá a vállalkozások.

Pályázat vizsgabizottsági tagságra

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) pályázatot hirdet, a Fejér megyei szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre. A jelentkezés folyamatos.

A júliustól életbe lépő új szabályozással nagyobb biztonságban vannak az utazók

Júliustól két részre bomlik az utazásszervezők vagyoni biztosítéka a parlament által tavaly elfogadott törvénymódosítás értelmében, a vagyoni biztosíték júliustól kizárólag a befizetett előlegre, illetve részvételi díjakra nyújt fedezetet az új uniós irányelv bevezetésével.

Módosult az Infotörvény

2018. július 2.

A Magyar Közlöny 101. számában (2018. június 29.) megjelent az  információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény módosítása.

Negyven év munka után kezdődik az élet

2018. június 27.

Kamaránk személyügyi és pénzügyi koordinátora, Emmerné Bencze Gizella negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonult. Az FMKIK-nál húsz esztendőt dolgozott.

Megjelent a júniusi Gazdasági Kalauz

2018. június 27.

A legfrissebb lapszámban a július 1-jétől esedékes online számla rendszer kapcsán tájékoztatja a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatója az érintetteket. Idegenforgalmi-turisztikai körképünkben pedig vállalkozók nyilatkoznak a nyári szezon kilátásairól. Gazdasági Kalauz

Július 1-jétől minden automatát lát a NAV

2018. június 22.

Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet gépeikbe, amin keresztül a NAV nyomon követheti az automaták forgalmát.

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ismét meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2018” című pályázatot.

Innováció-Hatékonyság-Fejlődés-Profit

2018. június 18.

Közös kampányt indított a Be-novative és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködés célja egy átfogó innováció menedzsment támogatás nyújtása a régió vállalkozásai számára. A kamara innovációs tanácsadása kiegészül a Be-novative szoftver nyújtotta lehetőségekkel.

Tanulószerződéses tanácsadó munkatársat keresünk

2018. március 9.

MEGHOSSZABBÍTOTT BEADÁSI HATÁRIDŐ, pályázat beadása folyamatos! A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársat(kat) keres tanulószerződéses tanácsadó munkakörbe.

Új kiadvány a gyakorlati képzésről

2018. július 16.

Megjelent a "Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL, EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL és HALLGATÓI MUNKASZERZŐDÉSSEL a munka világában 2018." kiadvány, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában. A kiadvány segít a  gazdálkodóknak, tanulóknak, szülőknek  és iskoláknak a szakképzést érintő jogszabályi változások, kötelezettségek megismerésében és teljesítésében.

 

Gundel Károly-díj: már lehet jelölni a szakma legjobbjait

2018. július 6.

Augusztus 23-ig lehet jelölni a vendéglátó szakma legkiválóbb képviselőit a Gundel Károly-díjra, melyet a Magyar Vendéglátók Ipartestülete alapított.  

Ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket és Partnereinket, hogy 2018. július 2-től az FMKIK ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul:

hétfőtől csütörtökig 16.00 óráig, péntekenként 12.00 óráig tartunk ügyfélfogadást a Gazdaság Házában.

Online számla rendszer – júliustól már éles!

2018. június 27.

2018. július 1-jétől kötelező a számlázó programok online bekötése az adóhivatalhoz. A számlát kiállító vállalkozónál az adatszolgáltatást a program automatikusan végzi el, ez a vállalkozónak semmilyen plusz munkát nem jelent. 

A nyári szezon kihívásai: kevés munkaerő, sok vendég

2018. június 27.

A meleggel együtt beköszöntött a nyári szezon is, mely az iskolai szünet kezdetével komoly kihívások elé állíthatja a turizmussal, vendéglátással foglalkozó cégeket. 

Tesztrendszeren már használható a NAV Online Számlázója

2018. június 26.

A 2018. július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostantól elérhető, ingyenesen használható számlázó programja, az Online Számlázó. A javarészt kisvállalkozások számára hasznos programot a NAV azért hozta létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását.

Vállalkozói összefogással a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért

2018. június 21.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért 1,8 millió forint értékű, korszerű technikai eszközt adományozott az adai Műszaki Iskolának. A Székesfehérvári Garzon Bútor Cégcsoport tanterem berendezést ajánlott fel, adományozott az iskolának. 

Startup Klub indult a kamarában

Az FMKIK sikeres startup vállalkozókkal összefogva a jövőben teret biztosít a Gazdaság Házában az innovatív, ötlettel rendelkező, vállalkozni vágyó fiataloknak és elindít egy startup támogató mentorprogramot. Az első összejövetelre június 28-án került sor.

Számlatömbről számlázóprogramra

2018. június 15.

Célszerű lesz a számlatömbről áttérni a számlázó programra.  Ha legalább 100 ezer forint az áfa, adatot kell küldeni az adóhatóságnak. Az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel kiállított számlát adnak.