Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: a befizetés folyamatosan teljesíthető

2018. március 1.

A vállalkozóknak, gazdálkodó szervezeteknek az 5.000,- Ft összegű kamarai hozzájárulást évente kell befizetniük. A határidő március 31-én lejárt, de a befizetés folyamatosan teljesíthető. Számlaszám: FMKIK 10918001 -00000008–21120105. A törvényi előírás szerint ezzel a közfeladatok ellátásához járulnak hozzá a vállalkozások.

Felkészülés a Brexitre

Az Európai Bizotttság 2018. július 19-én közleményt tett közzé, amelyben felvázolja az Egyesült Királyság kilépésének lehetséges kimeneteleit. 2019. március 30-án ugyanis az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, és harmadik országgá válik. 

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

2018. augusztus 9.

Az európai egészségbiztosítási kártya egy olyan ingyenes kártya, amelyet minden tagországban a nemzeti egészségbiztosítási szolgáltató bocsát ki. A kártyával utazásunk, ideiglenes tartózkodásunk során az EU bármelyik tagállamában, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban igénybe vehetjük az állami egészségügyi ellátást, amennyiben arra orvosi szempontból szükségünk van. 

Autóipari vállalkozások figyelmébe! Nemzetközi üzletember-találkozó az Automechanika 2018 kiállításon - Németországban

2018. augusztus 7.

Autóipari üzletember-találkozóra kerül sor az Automechanika nemzetközi kiállítás keretében Frankfurtban Németországban 2018. szeptember 13-14-én. Kísérő program: céglátogatások az ágazat meghatározó cégeihez. A programra szakmai üzleti utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda. Az esemény jó lehetőséget biztosít az adott területen dolgozó vezetőknek a szakmai továbbképzésre fejlődésre is.  Várjuk a jelentkezéseket!

Módosultak a szakképzési kerettantervek

2018. augusztus 6.

Módosult a kerettanterv, átrendeződtek a szakmai óraszámok.

Augusztus 1-jére már elhasználtuk a Föld idei erőforrásait

2018. augusztus 1.

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezett a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használta el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.

A GDPR előírásainak megfelelően módosul az Infotörvény

2018. július 27.

A július 25-én Magyar Közlönyben megjelentek az Info törvény érdemi módosításai és megismerhetővé váltak a GDPR végrehajtási rendelkezéseinek szánt új szabályok. A törvény módosítására vonatkozó javaslatot az Országgyűlés rendkívüli üléssorozat keretében még július folyamán elfogadta, így az adatkezelőknek is rendkívüli gyorsasággal kell felkészülniük az új szabályok alkalmazására.

Autóipari, logisztikai és automatizálási üzletember-találkozó Lengyelországban

2018. július 24.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a TSLA EXPO a lengyelországi Rzeszowban. A tavaly nagysikerű rendezvényen közel 4500 résztvevő és több mint 100 kiállító volt jelen. Az EXPO-val egyidőben szeptember 28-29-én üzletember-találkozóra kerül sor.

Újabb munkahelyteremtő pályázatot hirdetett a Pénzügyminisztérium

2018. július 24.

Hatmilliárd forintból idén már második alkalommal hirdeti meg a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt programját.

Építész konferencia - tetőfedés, szigetelés aktuális kérdései

2018. július 19.

A Gazdaság Háza ad otthont a 2018. szeptember 13-án megrendezésre kerülő Építész konfernciának. Téma: A kiváló anyagokból, magas szintű mesterségbeli tudással, korszerű mérnöki ismeretekkel kivitelezett épületek - magastetők fedése, lapostetők szigetelése, fémlemez fedések. 

Felmérés a diákokról

2018. augusztus 14.

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet 2018. tavaszán országos, reprezentatív felmérést végzett a hetedik osztályos tanulók körében. 

Iparos Mester Vállalkozói Díj - várjuk a javaslatokat!

2018. augusztus 9.

Iparos Mester Vállalkozói Díj adományozására vár javaslatokat FMKIK, 2018. szeptember 28-ig (péntek).

Autóipari, logisztikai és automatizálási üzletember-találkozó - Lengyelország

2018. augusztus 7.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a TSLA EXPO a lengyelországi Rzeszowban. A tavaly nagysikerű rendezvényen közel 4500 résztvevő és több mint 100 kiállító volt jelen. Az EXPO-val egyidőben szeptember 28-29-én üzletember-találkozóra kerül sor.

Pályázati felhívás

2018. augusztus 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) pályázatot hirdet a Kamarai Gyakorlati Oktatói Vizsgabizottsági Elnökök és Tagok Országos Névjegyzékébe történő felvételre. 

Változás a kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga körül

2018. augusztus 6.

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében nem részesül.

Közösségi háló - Az üzleti kommunikáció 4.0-ja - 2018. szeptember 12

2018. július 30.

A közösségi háló üzleti világban betöltött szerepéről lesz szó azon a konferencián, melyet szeptember 12-én rendez a kamara a Gazdaság Házában. A modern üzleti életben a közösségi oldalak jelentik a leghatékonyabb megoldást meglévő üzleti kapcsolatok erősítésére, újak létesítésére. Számos marketinglehetőség, trükk létezik, amivel pénzt és időt spórolhatunk meg. 

 

Bér- és bérköltség támogatás 25 év alatti munkavállalók foglalkoztatásához

2018. július 24.

25 év alatti fiatalok foglalkoztatásához nyújt segítséget az Ifjúsági Garancia Program részeként a GINOP 5.2.1 kódszámú felhívásból megvalósuló támogatás.

Elindult Startup Campus Global Program

2018. július 24.

Komplex programot indított az Enterprise Hungary Startup Campus Global néven. A 2018 júniusában indított program a startupok nemzetközi piacra lépést kívánja elősegíteni.

 

Vállalkozók figyelmébe! Munkaerőt és telephelyet kínál a baracskai BV Intézet

2018. július 20.

Több szakmában, az intézetben fogvatartott szakmunkás munkaerőt és betanított munkást, vállalkozói tevékenységre alkalmas épületet kínál a baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet. Infrastruktúrális háttér biztosított, a munkaerő tekintetében referencia rendelkezésre áll.

Új kiadvány a gyakorlati képzésről

2018. július 16.

Megjelent a "Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL, EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL és HALLGATÓI MUNKASZERZŐDÉSSEL a munka világában 2018." kiadvány, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában. A kiadvány segít a  gazdálkodóknak, tanulóknak, szülőknek  és iskoláknak a szakképzést érintő jogszabályi változások, kötelezettségek megismerésében és teljesítésében.