Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő

2019. március 31-ig kellett az ötezer forintos kamarai hozzájárulást megfizetni az FMKIK-nál nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteknek. A fizetéssel elmaradt gazdálkodóknak felszólítást küldött ki a kamara. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

Iparos mesterek díja

2019. június 17.

2019. szeptember 30-ig vár javaslatokat az FMKIK az Iparos Mester Vállalkozói Díj adományozására.

Google digital workshop 3x4

2019. június 14.

Gyors és gyakorlati képzés az online marketingről a Gazdaság Házában 2019. június 18, 25 és július 1. napokon. A részvétel térítésmentes. Bővebben, online jelentkezés

Munkavégzés hőségben?

2019. június 13.

2019. június 12-től június 16-ig harmadfokú hőségriasztást rendeltek el, a Pénzügyminisztérium a hőségben végzett munka veszélyeiről és megelőző intézkedéseikről rövid összefoglalót készített., mely az alábbi linken érhető el: ÖSSZEFOGLALÓ

 

 

Gyakorlati oktatók vették át tanúsítványukat

2019. június 12.

Gyakorlati oktató tanúsítványok ünnepélyes átadására került sor a Gazdaság Házában. A kamarai gyakorlati oktató képzésben közel százhúsz fő sikeresen vizsgázott. 

Diákként dolgozni

2019. június 7.

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Adminisztrációs könnyítés exportőröknek

2019. június 5.

Korábban az exportőröknek a finanszírozáshoz, vagy biztosításhoz minden egyes export szállításról származási bizonyítványt kellett a bankhoz vagy biztosítóhoz benyújtania. Most már megvan az a lehetőség, ha ugyanazt az árut szállítja ismétlődően ugyanannak a vevőnek, elég egyszer, az első szállításkor származási bizonyítványt benyújtania. 

Munkatársat keresünk

2019. június 4.

Információszolgálatos pozícióra keres munkatársat a Kamara a Gazdaság Házába. Fő feladatok: ügyfelek fogadása, szakreferensekhez irányítása; tájékoztatás kamarai szolgáltatásokról, programokról; információszolgálaton (recepción) végzendő adminisztratív feladatok ellátása (e-mailek, telefonok, postai küldemények kezelése).

Építőipari fórum a szakmáról, a szakmának

2019. május 31.

Aktuális és jövőbeni épületenergetikai előrírásokról, építőipari jogszabályok működéséről volt szó az Építőipari fórumon, melynek a Gazdaság Háza adott otthont, május 31-én. 

 

 

Már elérhető a szakképzési stratégia

2019. május 29.

A "Szakképzés 4.0 – A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira” c. dokumentum az alábbi linken elérhető: STRATÉGIA

Környezetvédelmi termékdíj asszisztens - tanúsítványt adó 2 napos képzés

2019. június 17.

A képzésen részletesen bemutatásra kerül  a termékdíjköteles termékek meghatározásához szükséges áruosztályozási szabályok, valamint a termékdíj-kötelezettséggel kapcsolatos teendők és az adózási feladatok elvégzéséhez szükséges jogszabályi előírások. Időpont: 2019. június 25-26. (kedd-szerda) 9.00 - 16.00 óráig. A képzés vizsgával zárul.

Ajánljon Ön is egy kiváló szakembert!

2019. június 17.

2019. szeptember 30-ig vár javaslatokat az FMKIK a Kiváló Szakember Díj adományozására, a példaértékű és kiváló szakmai tevékenység elismerésére.

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

2019. június 13.

A nyári diákmunkával kapcsolatos tudnivalókról a Pénzügyminisztérium készített összefoglalót. 

Fuvarozók figyelem!

2019. június 12.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium előreláthatólag 2019 szeptemberéig nem tud GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat 2019. június 15. előtt meg kell újítani. A fuvarozók haladéktalanul ellenőrizzék a foglalkoztatott gépkocsivezetők digitális tachográfkártyáinak érvényességi idejét!

 

 

Nyári ügyfélfogadási rend

Ezúton értesítjük a tisztelt Vállalkozókat és a Gazdaság Házában ügyeket intézőket, hogy a nyári időszakban (augusztus 30-ig) az ügyfélfgadási rend az alábbiak szerint alakul:

Csoportos hiteltanácsadás

2019. június 7.

Fejlesztésekhez támogatott források - csoportos tanácsadás a Gazdaság Házában, 2019. június 20-án (csütörtök), 14,00 órától.

Új pályázatok vállalkozóknak

2019. június 5.

Az újonnan elérhető innovációs pályázati forrásokról volt szó azon a konzultációval egybekötött információs napon, melyre a Gazdaság Házában került sor. 

Pályázatokról bővebb információ - folyamatosan - honlapunkon. Tájékozódjon pályázati tanácsadóknál, a cikk végén található elérhetőségek egyikén.

Bérszámfejtés kiszervezése – biztos kezekben is lehet cége bérszámfejtése

2019. május 31.

A könyvelők leterheltsége-, a speciális ügyviteli szabályok-, az állandóan változó jogszabályi környezet-, a feszített munkaerőpiac-, a szigorodó adatvédelmi rendelkezések mind olyan tények, amelyek a KKV szektor számára is előtérbe helyezheti e tevékenység kiszervezését. 

Átadták a Bolyai-díjat

Barabási Albert-László, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja vehette át szerda este a Bolyai János Alkotói Díjat. A nemzetközi hírű hálózatkutató az 1998-ban alapított díj tizedik kitüntetettje.

Másfélmilliárd forintos keretösszeggel indul az Ipar 4.0 támogatási program idei kiírása

2019. május 23.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe - közölte Szigeti Ádám, a tárca innovációért felelős helyettes államtitkára.