Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Innováció-Hatékonyság-Fejlődés-Profit

Közös kampányt indított a Be-novative és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködés célja egy átfogó innováció menedzsment támogatás nyújtása a régió vállalkozásai számára. A kamara innovációs tanácsadása kiegészül a Be-novative szoftver nyújtotta lehetőségekkel.

Megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére

A napokban - az elmúlt évi esetekhez hasonlóan -  ismét kézhez kapott egy vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a European Business Number EBN, DAD GmbH-tól. Az angol nyelvű levél utoló felhívás, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki eleget tesz a felszólításnak, egyben szerződést is köt: három évre kötelezi el magát, évi 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Vámfelfüggesztés meghosszabítása - határidő közeleg!

2018. március 12.

2018 év végén lejár a  az érintett vállalkozások vámfelfüggesztése, de, lehetőség van ezek meghosszabbítására., amennyiben a vállalkozásoknak erre szüksége van és kérelmezik. Határidő: kérelmek beadásának határideje 2018. március 31.

Az Európai Unió innovációs keretprogramjának eredményei

Az Európai Bizottság elkészítette a Horizont 2020 program első három évének értékelését. A 2014-2016 közötti időszakban közel 14 ezer nyertes jutott összesen majdnem 25 milliárd eurónyi támogatáshoz melyből K+F+I projekteket valósíthatnak meg.

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k

2018. január 8.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére: a támogatási összegből csaknem 600 kkv-nál több ezer új munkahely jöhet létre és még több őrizhető meg - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

17 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k

2017. november 7.

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre, a teljes keretösszeg 17 milliárd forint.

Nyoma sincs a száz milliárdnak - nem „hasítanak” a kutatással foglalkozó hazai cégek

2017. október 30.

Bár az utóbbi néhány évben több száz milliárd forint támogatás jutott kutatás-fejlesztésre és innovációra Magyarországon, a fő profiljukként valamilyen kutatási tevékenységet megjelelő vállalkozások pénzügyi eredményeiben ennek nincs nyoma – állítja Hantos Zoltán, az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere. Régiós szinten vizsgálva a cégek működését, megállapítható a Közép-Magyarországi Régió nyomasztó túlsúlya.

Új transzferár dokumentációs szabályok

2017. október 27.

Október 18-án kihirdették a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló 32/2017 (X. 18.) NGM rendelet, amely hatályon kívül helyezi a 22/2009. (X. 16.) PM rendeletet. Az új előírásokat főszabály szerint először a 2018-ban kezdődő adóévi adókötelezettséghez kapcsolódó nyilvántartásokra kell alkalmazni.

Magyarország helyett Szlovéniát választotta az egyik legnagyobb autóipari beszállító

2017. október 24.

- A szlovén kormány csütörtöki ülésén felhatalmazta a gazdasági minisztériumot, hogy aláírja a szerződést a kanadai-osztrák Magna Steyr autóipari beszállító vállalat fényezőüzemének felépítéséről a Maribortól délre fekvő Hoce-Slovnica községben.

Megállapodtak, megszűntek a sztrájkbizottságok

2017. október 13.

A Tesco és a szakszervezetek ma megállapodtak egy, a munkavállalók érdekeit és a hosszú távú, fenntartható fejlődést egyaránt szem előtt tartó tervben. A tervezet tartalmazza a bérnövekedéssel, valamint a munkaerővel és a toborzással kapcsolatos feladatokat - adta hírül a október 13-án a cég.

Furfangos lopásgátlót kap az iPhone

A telefonok lopásgátló funkciója nagyjából fél percig hatásos, ennyi idő kell egy profi tolvajnak ahhoz, hogy kikapcsolja a készüléket, kivegye belőle a SIM-kártyát, hogy aztán bottal üthessük a nyomát. Volt már ilyen élményben részem, sokkoló érzés kitapintani a zsebben a telefon hűlt helyét, és a biztosítás érvényesítése, már ha egyáltalán van ilyen, igencsak macerás.

Pályázati lehetőség a kreatív munkáltatóknak

2018. március 14.

Nyerje el Ön is a „Biztonságos munkahely” címet! Újszerű, hatékony ötletekkel, a gyakorlatban is alkalmazott és bevált módszerekkel lehet jelentkezni a Nemzetgazdasági Minisztérium „Helyes gyakorlat a munkavédelmi oktatásban” címet viselő, 2018-as pályázatára.

Új ötletek, sikeres megvalósítás

2018. január 31.

Elismert nemzetközi szakértők által fejlesztett diagnosztikai eszközökkel mérheti fel vállalkozása innovációs teljesítményét a Gazdaság Házában, 2018 év végéig térítésmentesen. 

Nyilvános konzultáció az uniós alapokról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett a beruházások, a kutatás és innováció, a kkv-k és az egységes piac területéhez tartozó uniós alapokról.

Külpiacon is otthon az EEN-nel

Mit nyújt az Enterprise Europe Network? Exportpiaci információkat, nemzetközi üzleti partnerkeresési és nemzetközi tenderfigyelési lehetőséget, exportösztönző programokat. Vállalkozók nyilatkoznak az EEN irodával kapcsolatos tapasztalataikról.

Veszélyt jelenthetnek az elektromos autók és a robotok a magyar gépjárműiparra

2017. november 3.

Az elektromos autók elterjedése és az automatizálás akár már 5 éven belül is negatívan érintheti a magyar ipart. Elsősorban a nagy autógyártók beszállítói hálózatának csökkentése és az élő munkaerő mérséklése jelentheti a legnagyobb veszélyt - derül ki az Atradius hitelbiztosító globális piacelemzéséből.

Uniós milliárdok innovációra

2017. október 27.

Az Európai Bizottság a Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs keretprogramból 30 milliárd eurót szán a társadalmi kihívások terén alkalmazott új megoldásokra és az áttörést jelentő innovációra a 2018-2020-as időszakban - közölte Carlos Moedas, a kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos Brüsszelben sajtótájékoztatón pénteken.

Szigorodik a schengeni határellenőrzés

2017. október 26.

Az Európai Parlement szerdán megszavazta a schengeni határellenőrzés szigorítását és felgyorsítását szolgáló elektronikus rendszer felállítását és az EU-n kívülről érkezők regisztrálását. 

Az Európai Bizottság iránymutatást adott ki a termőföld értékesítéséről

2017. október 13.

A termőföld értékesítéséről adott ki az Európai Bizottság iránymutatást csütörtökön, hogy a tagállamok megelőzhessék a termőföldárak spekulációját és a túlzott tulajdonosi koncentrációt. 

Milyen programokat ajánlunk?

2017. október 11.

Üzleti partnerre van szüksége? Szívesen tenne az egészségéért? Vagy meglátogatna egy sikeres céget? Válogasson programjainkból!