Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szabadságolás "jogosan": az ügyvéd válaszol.

2018. augusztus 29.

A szabadnapok kiadásáról törvény rendelkezik, de számos vállalatnál egyénileg meghatározott szabadságolási protokoll van érvényben, hogy nyáron se maradjanak munkavállalók nélkül a cégek. 

Dr. Lévai Nóra ügyvéd segít eligazodni a szabadságolás jogi útvesztőiben. 

EEN iroda, a vállalkozások szolgálatában

Az Európai Bizottság közel tíz éve hívta életre az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési hálózatot, amely azóta a világ legnagyobbjává nőtte ki magát és Közép-dunántúli Regionális irodája Székesfehérváron a Gazdaság Házában működik.

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

Az európai egészségbiztosítási kártya egy olyan ingyenes kártya, amelyet minden tagországban a nemzeti egészségbiztosítási szolgáltató bocsát ki. A kártyával utazásunk, ideiglenes tartózkodásunk során az EU bármelyik tagállamában, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban igénybe vehetjük az állami egészségügyi ellátást, amennyiben arra orvosi szempontból szükségünk van. 

Elindult Startup Campus Global Program

Komplex programot indított az Enterprise Hungary Startup Campus Global néven. A 2018 júniusában indított program a startupok nemzetközi piacra lépést kívánja elősegíteni.

 

Autóipari csúcstalálkozó - Önjáró, önvezető járművek nemzetközi találkozója

2018. július 13.

A nemzetközi üzletember-találkozó fő témakörei: önjáró autók tesztelése, biztonság, számítógépes biztonság, design, töltés, automata és mechatronikus rendszerrel kapcsolatos technológiák, smart (elektro) mobilitási innovációk, energia-innovációk, gépinformációs technológiák, ötödik generációs hálózatok. Időpont és helyszín 2018. november 22-23. Pozsony, Szlovákia. A programra üzleti utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda.

Üzleti lehetőségek a „PONTI 2018” Energiahatékonyság és ipar 4.0 konferencián

2018. július 13.

Nemzetközi üzletember-találkozóra, projektbemutatókra, konferenciára kerül sor 2018. október 4-5-én Bolzanoban, Olaszországban. A programra üzleti-szakmai utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli regionális Irodája. Jelentkezzen Ön is!

Legyen velünk sikeres! Üzleti kapcsolatépítési programokat kínálunk

Több üzleti tárgyalási lehetőséget, programot, export piaci kapcsolatépítést kínálunk. Fókuszban a projektpartnerek felkutatása, autóipar, önvezető autó, ipar 4.0, IT, fejlesztés, üzleti kapcsolatépítés, együttműködések, közös projektek. Külföldi kiállításokra, konferenciákra szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli iroda üzleti utat közös utazással, melyeken nemzetközi üzletember-találkozókra és céglátogatásokra is sor kerül. 

Európa első digitális programja

Az Európai Bizottság javaslatot tett az első Digitális Európa program létrehozására, amelynek keretében 9,2 milliárd eurót fordítana a következő uniós költségvetésben a digitális kihívások kezelésére. Az új források lehetővé teszik, hogy az EU több pénzt ruházzon be a digitális gazdaságba és társadalomba.  

Horizont Európa: Az eddigi legambiciózusabb kutatási és innovációs program

A következő uniós költségvetés keretében a Bizottság 100 milliárd eurót javasol kutatásra és innovációra fordítani. Az új program (Horizont Európa) az előző kutatási és innovációs program (Horizont 2020) eredményeire és sikereire fog építeni, és biztosítja, hogy az EU a globális kutatás és innováció élvonalában maradjon. 

Mesterséges intelligencia: európai megközelítés a beruházás-ösztönzésért

Európa élen kíván járni a mesterséges intelligencia fejlesztésében. Az ipari és professzionális szolgáltató robotok mintegy negyedét európai vállalatok gyártják. 

Újra beadhatóak a pályázatok a KKV-k eszközbeszerzését támogató felhívásra

Ismét megnyílt a lehetőség a Budapest és Pest megyén kívüli kis-és középvállalkozások számára, hogy támogatási igényt nyújtsanak be a rendkívül népszerű GINOP-2.1.8-17 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A pályázatok benyújtásának új határideje 2018. szeptember 27, 12:00. Az igényelhető támogatás összegét a korábbi duplájára, 30 millió forintra növelték.

Felkészülés a Brexitre

Az Európai Bizotttság 2018. július 19-én közleményt tett közzé, amelyben felvázolja az Egyesült Királyság kilépésének lehetséges kimeneteleit. 2019. március 30-án ugyanis az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, és harmadik országgá válik. 

Autóipari, logisztikai és automatizálási üzletember-találkozó Lengyelországban

2018. július 24.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a TSLA EXPO a lengyelországi Rzeszowban. A tavaly nagysikerű rendezvényen közel 4500 résztvevő és több mint 100 kiállító volt jelen. Az EXPO-val egyidőben szeptember 28-29-én üzletember-találkozóra kerül sor.

Nemzetközi projektpartner-kereső találkozó - Fókuszban az információ-technológia

2018. július 13.

„Face2Face Meetings @ H2020 ICT” néven nemzetközi üzleti találkozóra kerüll sor Bécsben, Ausztriában, 2018. december 4-5-én melyre az Enterprise Europe Network Regionális Iroda üzleti, szakmai utat szervez.

Startupok, befektetők és az ipar szereplői számára a legnagyobb üzleti találkozó Németországban

2018. július 13.

Szeretne többet tudni arról, milyen lehetőségeket kínál startup cégek számára Németország?  Csatlakozzon üzleti utunkhoz 2018. október 11-12-én Bochumba Németországba!

Nemzetközi üzletember-találkozó az Automechanika 2018 kiállításon - Németországban

2018. július 13.

Autóipari üzletember-találkozóra kerül sor az Automechanika nemzetközi kiállítás keretében Frankfurtban Németországban 2018. szeptember 13-14-én. Kísérő program: céglátogatások az ágazat meghatározó cégeihez. A programra szakmai üzleti utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda. Az esemény jó lehetőséget biztosít az adott területen dolgozó vezetőknek a szakmai továbbképzésre fejlődésre is.  Várjuk a jelentkezéseket!

Az európai munkahelyteremtést, növekedést és innovációt támogató InvestEU program

Az Európai Bizottság a következő uniós költségvetésben javasolja az InvestEU program létrehozását, amely egy fedél alá hozná az uniós költségvetésből a hitelek és garanciák formájában nyújtott finanszírozásokat. 

Hatékonyabb piacvédelmi szabályok az EU-ban

2018. június 8-án hatályba lépett az új piacvédelmi szabályozás. Az EU piacvédelmi eszköztárát korszerűsíteni hivatott változások értelmében az EU bizonyos esetekben magasabb vámokat vethet ki, miután módosul az úgynevezett alacsonyabb vám szabálya. Az eljárás felgyorsítása érdekében lerövidülnek a vizsgálati időszakok, megnő a rendszer átláthatósága EU-ban működő cégek számára és számításba vehetők lesznek az EU szigorúbb környezetvédelmi és szociális normái. 

A júliustól életbe lépő új szabályozással nagyobb biztonságban vannak az utazók

Júliustól két részre bomlik az utazásszervezők vagyoni biztosítéka a parlament által tavaly elfogadott törvénymódosítás értelmében, a vagyoni biztosíték júliustól kizárólag a befizetett előlegre, illetve részvételi díjakra nyújt fedezetet az új uniós irányelv bevezetésével.

A tagállalmok kötelesek bevezetni az eurót?

Elvben minden olyan tagállam, amelyre nem vonatkozik kívülmaradási, kötelezettséget vállalt arra, hogy a szükséges kritériumok teljesítését követően bevezeti az eurót.