Üdvözöljük a

Díjaztuk a mestereket, szakembereket | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Díjaztuk a mestereket, szakembereket

Szerző: Vathy Szonja | 2018. november 8.

Autószerelő, gépi forgácsoló, karosszérialakatos, pincér és szakács szakmákban 33 új mestert avattak a Kormányhivatal dísztermében. Az ünnepségen átadták a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) által alapított gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj, az Iparos Mester Vállalkozói Díj, valamint a Kiváló Szakember Díj elismeréseket is. 

Harminchárom új mester vette át mesteroklevelét az FMKIK gondozásában megvalósuló mesterképzés eredményeképpen. A szakemberek eleget tettek a magas szintű szakmai követelményeknek, így szakmájukat profi szinten ismerő mesterekként folytathatják hivatásukat. A mestervizsga a szakemberek fejlődési folyamatában jelentős mérő, - értékelő, - minősítő szintet képvisel. A mesteroklevél nem csupán presztízse, a vele járó tudás és rang miatt értékes. A mestervizsga célja, hogy biztosítsa a szakemberek számára a szakmai fejlődés lehetőségét és a tanulók képzéséhez szükséges ismereteket. A mestervizsga felkészítők és vizsgák szervezése kiemelt fontossággal bír, hiszen a duális képzésben a tanulók gyakorlati képzését, oktatását 2015. szeptember 1-jétől mesterek végezhetik.

22 fő mesterképzése az NFA-KA-NGM-3/2017/TK/07projekt keretében valósult meg.

 

Ünnepélyes keretek között került sor a gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj átadására is. A díjat az ipari tanuló képzésben, a duális képzésben jelentős szerepet vállaló, Egervári Miklós, a bicskei Magyarmet Finomöntöde Kft. szakoktatója vette át. A díjazott szakképzésben nyújtott munkája példaértékű, a duális képzésben, a gyakorlati képzőhelyek kialakításában játszott szerepe meghatározó.

 

Négy vállalkozó nyerte el az Iparos Mester Vállalkozói Díj-at. A díjazottak olyan egyéni vállalkozók, akik évtizedek óta valamelyik klasszikus szakmában tevékenységükkel szakmai rangot értek el, elismerést vívtak ki, munkájuk példaértékű. A díjazottak az FMKIK-hoz beérkezett ajánlások alapján kerültek kiválasztásra.

Díjazottak: Szabó Árpád, villanyszerelő, Sárkeresztes; Gajdacsik Gáborné, fodrász mester, Sárkeresztes; Kovács Elemérné, boltvezető, Úrhida; Katona Csaba Attila, asztalos mester, Lajoskomárom.  

 

Idén második alkalommal adományozta az FMKIK a Kiváló Szakember Díj-at példaértékű és kiváló szakmai tevékenység elismerésére. Idén négy szakember, Farkas Sándor, Horváth Lajos, Sárvári Ágnes és Takács János kapták az elismerést. A díj adományozásával a kamara példát kívánt állítani a fiatalok, szakmai közösségek és vállalati szakemberek számra. 

 

A díjazottakról, mesterekről bővebben az alábbi LINKRE kattintva, vagy a GAZDASÁGI KALAUZ KÜLÖNSZÁMÁBAN olvashat.