Üdvözöljük a

Elindult a Mentorprogram - Vállalkozz Tudatosan! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a Mentorprogram - Vállalkozz Tudatosan!

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. február 20.

Országos Vállalkozói Mentorprogram indult a KKV szektor versenyképességének, hatékonyságának növelésére. Ingyenesen elérhetővé válik minimum 500 kis- és középvállalkozás számára egy tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2) célja a KKV szektor versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett, „puha" támogató eszközök bevezetése. A projekt négy elemből áll: személyes és szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás, a vállalkozásfejlesztési szervezetek tevékenységének összehangolása (tervezett indulása 2019. ősz), illetve KKV hatékonyságmérő jelzőrendszer kialakítása (tervezett indulása 2020. ősz).

 

A projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy online információs rendszeren túl területi kapcsolati pontok, koordinátorok közreműködésével valósítja meg. Ezek az ország 19 megyeszékhelyén és Budapesten kerültek kialakításra a projektet támogató és működtető rendszer részeként a területi kereskedelmi és iparkamarák bevonásával.

 

A program célcsoportja: legfeljebb 3 éve bejegyzett női mikro- és kisvállalkozások, fiatal vállalkozók, generációváltással szembenéző vállalkozások (kkv-k), külpiacra lépés előtt álló vagy külpiaci részesedésüket növelni kívánó kkv-k, közvetlenül beszállítóvá válás előtt álló vagy beszállítói részesedésüket növelni kívánó kkv-k.

Fejér megyében a területi koordinátor Fazakas-Lukács Gabriella (fazakas.lukacs.gabriella@mkik.hu), aki a Gazdaság Házában érhető el.