Üdvözöljük a

„Fogyasztói böjt-nap” a Gazdaság Házában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Fogyasztói böjt-nap” a Gazdaság Házában

Szerző: Vathy Szonja | 2018. december 12.

A „Ne vásárolj semmit!” kezdeményezéshez kapcsolódva, száznál is több diáknak kínált a környezettudatosság jegyében programokat a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

A diákok kísérleteken keresztül kaptak információt a környezetvédelemhez kapcsolódó jelenségekről, a meleg levegő felfelé áramlásával, a légnyomással, a felületi feszültséggel, a hűlő levegő nyomásának csökkenésével, az optikai törésmutatóval szemléltették.

Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke az Alcoa alapítvány támogatásával megvalósult, a Gazdaság Házában működő mini labor eszközeit mutatta be, előadásában a komposztálás fontosságára és időszerűségére hívta fel a figyelmet. Témául a termőföld kemikáliákkal történt kihasználása miatti termőérték vesztését választotta, ami ellen kerttulajdonosok költség nélkül, komposztálással rengeteget tehetnek. Mint mondta, fontos, hogy a diákok élményszerűen találkozzanak a talajjal, összetételével, a növényi bomlás folyamatával, mert ezek ismeretében válhatnak „a földet használó és nem kihasználó” a földre értékként tekintő felnőtté.