Üdvözöljük a

„Ha tehetném, újra és újra nekifutnék!” | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Ha tehetném, újra és újra nekifutnék!”

Szerző: Vathy Szonja | 2018. október 17.

A Fejér megyei Sárvári Ágnes dekoratőr, kirakatrendező kategóriában képviselte Magyarországot az EuroSkills 2018 Budapest versenyen. Kiválósági éremmel tért haza.

 -          Milyen érzéseket váltott ki belőled a verseny?

-          Szavakba sem lehet önteni az érzést, de megpróbálom. Életem legnehezebb, legfárasztóbb és egyben legszebb egy hetén vagyok túl. Abszolút jó élmény volt, ha tehetném, újra és újra nekifutnék. Minden percben topon kellett lennem mentálisan és fizikailag is, az összes apró hibát vagy elbizonytalanodást le kellett küzdenem, hogy tudjak tovább haladni az úton. Amikor a verseny véget ért, minden egyszerre tört ki belőlem. Egy életre feledhetetlen élményt kaptam. Aki nem csinálta végig, nem is tudja, milyen, amikor egyetlen percben összpontosul kilenc hónap munkája.

 

-          Kimerítő volt a versenyszereplés?

-          Nagyon. A folyamatos stressz, a munka, a problémák kezelése, minden egyszerre nagyon fárasztó. Persze a verseny előtt munkával töltött kilenc hónap sem volt egy napsütéses nyaralás, de minden perce megérte.

 

-          Milyennek találtad a szervezést?

-          Tökéletesen elégedett vagyok a szervezéssel, profi workshop manager, Simonfalvi Barbara dolgozott az ügyön, akinek nagyon hálás vagyok én is és az összes versenytársam is. Minden flottul működött, talán jobb nem is lehetett volna.

 

-          Elégedett vagy a teljesítményeddel?

-          Először indult Magyarország ebben a versenyszámban, én lehettem az első versenyző. Ez nagyon megtisztelő és egyben nehéz feladat is. Azt gondolom – ez esetben – egy negyedik hely nagyon szép eredmény. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértem, hiszen tudom, mennyit dolgoztam ezért az eredményért. És ezt, már senki nem veheti el tőlem. Azt vártam el saját magamtól, hogy úgy jöjjek ki a harmadik nap végén a pástról, hogy életem legjobb munkáját hagyom magam után. Ezt maradéktalanul teljesítettem. Kívánhatnék ennél többet?

 

-          Mit tanácsolnál a Skills megmérettetésekre készülő leendő versenyzőknek?

-          Legyenek kitartók, sose adják fel álmaikat, alázattal és tisztelettel álljanak saját magukhoz és a munkához is. Ezzel a hozzáállással kifizetődik a befektetett energia.

 

-          Manapság nem népszerű a szakmatanulás. Te miképp vélekedsz erről?

-          Csodás lehetőségek rejlenek a szakmatanulásban. A szakma tanulása nem azt jelenti, hogy ne képezhetné magát tovább az ember egy egyetemen. Sőt! Sok ismerősömtől hallom, hogy sokkal könnyebb az egyetemen, ha már rendelkezik szaktudással. Én mindenkinek ajánlom, hogy vágjon bele és sose adja fel az álmait! Én sem tettem és nagyon hálás vagyok mindenért, amit eddig elértem.