Üdvözöljük a

Indul a gyakorlati oktatók képzése! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indul a gyakorlati oktatók képzése!

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. február 20.

Számos érdeklődője volt a gyakorlati oktatók képzését útjára indító rendezvénynek, a Gazdaság Házában. Érdemes lesz a képzéseken részt venni, jól hasznosítható kommunikációs, pedagógiai és módszertani ismereteket nyújt a gyakorlati oktatóknak.

 

 

Egy jó szakembernek, megfelelő pedagógiai ismeretek, módszertani eszközök megléte mellett, áthidalva a generációk közötti kommunikációs különbségeket, úgy kell átadnia tudását, hogy a tanulók szociális érzékenységét is figyelembe veszi. Takács Andrea, a kamara szakképzési igazgatója elmondta: a gyakorlati oktatók felkészítését a 2019. szeptember 1-jétől életbelépő jogszabályi változások teszik szükségessé. A módosítás lényege, hogy a megadott időponttól csak kamarai, gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében részesülnek.

A képzés célja, hogy biztosítsa a tanulókkal foglalkozó szakemberek számára azt a tudást, mely révén jobb oktatók lehetnek.

 A tájékoztató programon Németh Tibor, a Harman Becker Kft. szakmai képzésekért felelős csoportvezetője elmondta: hiába dolgozik a diákokkal egy kiváló szakember, ha a tudását nem képes átadni. Célravezetőbb, ha az oktató kezében ott vannak a megfelelő pedagógiai, módszertani eszközök. Ez az ötven órás képzés pont ezt biztosítja – mondta el Németh Tibor.

A kamarai képzés gyakorlati tudnivalóiról a Soter-Line Oktatási Továbbképző és Szolgáltató Kft. oktatási igazgatója, Madarász Erik beszélt a jelenlévőknek:

- A képzésnek egy elméleti és egy gyakorlati része is lesz. Az elméleti blokkban a résztvevők pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és szakképzési adminisztrációs ismereteket szereznek, míg a háromnapos tréning során önismeretet tanulnak, fejlesztik az érzelmi-intelligenciájukat és átveszik a gyakorlatban is előforduló szituációk helyes kezelését – az igazgató szerint lehetséges, hogy a tudásanyagnak egy részét a mindennapok során már elsajátították a szakemberek, de a képzés biztos alapokra helyezi a pedagógiai ismereteket és továbbfejleszti azokat.

A képzésre és vizsgára a kamaránál lehet jelentkezni, a részletekről pedig a szakkepzes@fmkik.hu címen érdeklődhetnek.