Üdvözöljük a

Kamarai hozzájárulás: a befizetés folyamatosan teljesíthető | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: a befizetés folyamatosan teljesíthető

A vállalkozóknak, gazdálkodó szervezeteknek az 5.000,- Ft összegű kamarai hozzájárulást évente kell befizetniük, minden év március 31-ig. Számlaszám: FMKIK 10918001 -00000008–21120105. A törvényi előírás szerint ezzel a közfeladatok ellátásához járulnak hozzá a vállalkozások.

Továbbá kérjük az FMKIK-nál regisztrált gazdálkodó szervezeteket, hogy a cég adataiban történt változást (e-mail cím, székhely, kapcsolattartó, cégvezető, telephely stb.) 5 napon belül jelezzék kamaránk felé!A

 

Fejér megyei székhellyel rendelkező, cégjegyzésre kötelezett vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak regisztrálniuk kell a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartásába, továbbá kötelezettek az ötezer forintos kamarai hozzájárulás megfizetésére minden év március 31-ig. A kamarai hozzájárulást az újonnan és a már korábban nyilvántartásba vett vállalkozásoknak is meg kell fizetni. A nyilvántartásba vétel és a kamarai hozzájárulás megfizetése törvényileg előírt és szabályozott. Nemfizetés esetén tartozást a NAV adók módjára behajthatja.

Kivételek: agrár tevékenységet végzők, dunaújvárosi székhelyű vállalkozások (további kivételek)

Hogyan tudom befizetni? Személyesen, a Gazdaság Házában (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.), továbbá átutalással, az alábbi számlaszámra: 10918001 - 00000008 – 21120105. Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba a kérelmező nevét, adószámát és a „kamarai hozzájárulás” jogcímet kell feltüntetni.

Mit kapok a kamarai hozzájárulásért? FMKIK-nál regisztrált gazdálkodó szervezeteknek kedvezményes részvételi lehetőség rendezvényeken a legújabb adóváltozások kapcsán, gazdasági, pénzügyi, adózási és hiteltanácsadás, üzleti partnerkeresési lehetőség, innovációs tanácsadás, felmérés, pályázatfigyelés, külföldi és hazai üzleti ajánlatok cégreszabottan.  

A kötelező regisztráción túl (FMKIK-nál nyilvántartásba vett) a vállalkozásoknak lehetőségük van önkéntes kamarai tagság igénylésére is. A tagdíj összege a nettó árbevétel alapján kerül kiszámításra.

Az önkéntes kamarai tagság számos kedvezményt nyújt a vállalkozások részére, prémium termékskála áll a tagok rendelkezésére.