Üdvözöljük a

Kiváló megyei eredmények a Szakma Sztár Fesztivál döntőjében | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiváló megyei eredmények a Szakma Sztár Fesztivál döntőjében

Szerző: Buda Csilla | 2019. március 20.

12. alkalommal szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, 2019. március 12-14 között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén.

52 szakmában, 11 szakmacsoportban összesen 232-en versengtek - köztük több külhoni magyar - a szakma legjobbjának járó címért. A Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeinek tanulói kiválóan szerepeltek.

 

A verseny fő célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése. A székesfehérvári Árpád, Vörösmarty és a móri Perczel Mór Szakiskolák hat tanulója, és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy tanulója országos szinten a legkiválóbbak, első, második és harmadik helyezést értek el. Büszkék vagyunk rájuk, a gyakorlati oktatókra és a pedagógusokra. Nemzetközi verseny válogatója is zajlott. Büszkék vagyunk Skobrák Gergőre, aki kőműves szakmában, és Berta Gergőre, aki szárazépítő szakmában versenyzett. Berta Gergő a magyar csapat tagja lesz a 2019. évi Kazanban megrendezésre kerülő Worldskills nemzetközi világversenyen.

A 12. Szakma Sztár Fesztiválon Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a díjátadó ünnepségen arra biztatta a fiatalokat, hogy munkájuk során kövessék a technológiai változásokat. Szólt az ötéves technikumi szakképzés bevezetéséről és kiemelte, a szakoktatók anyagi megbecsülésének fontosságát, hogy jövedelmük megközelítse az ágazatra jellemző szintet. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél. A Szakma Sztár Fesztiválon induló versenyzők jelentős része mentesül a szakmai vizsga alól - emelte ki.

Forrás: FMKIK híranyag, MTI hír, MKIK híranyag

 

FEJÉR MEGYEI SIKEREK

 

Székesfehérvári Szakképzési Centrum:

Szombath Alexandra férfiszabó országos 1. helyezett iskolai gyakorlati oktató: Szelényi-Csapó Erika. Hanzli Kitti férfiszabó országos 2. helyezett lett- iskolai gyakorlati oktató: Szelényi-Csapó Erika. Szakiskola: Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola. Karkuczka Zsolt ipari gépész országos 2. helyezett lett- külső gyakorlati képző oktató: Psóra Tivadar, iskolai gyakorlati oktató: Vincze Sándor. Szakiskola: Székesfehérvári SZC Perczel Mór Szakgimnáziuma Szakközépiskola. Vitai Dávid központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő országos 2. helyezett lett- külső gyakorlati képző oktató: Vitai László egyéni vállalkozó, iskolai gyakorlati oktató: Vámosi János. Gosztola Dávid központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő országos 3. helyezett lett- iskolai gyakorlati oktató: Dani László Szakiskola: Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola. Gaugecz Cintia férfiszabó országos 3. helyezett lett- iskolai gyakorlati oktató: Szelényi-Csapó Erika. Szakiskola: Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma Szakközépiskola.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum:

Sörös István Patrik ipari gépész ORSZÁGOS 1. HELYEZETT oktató: Szűcs Zoltán.

Benedek Gábor Dávid ipari gépész ORSZÁGOS 4. HELYEZETT oktató: Zámbó Zsolt - Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Witt Patrik villanyszerelő ORSZÁGOS 4. HELYEZETT oktató: Ádám András, Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskola

Kovács Alexandra eladó ORSZÁGOS 7. HELYEZETT, oktató Fazekas István,  Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola.