Üdvözöljük a

Növelik a cégek a digitális technológiákba való befektetéseiket | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Növelik a cégek a digitális technológiákba való befektetéseiket

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. április 1.

A cégek több mint 80 százaléka a következő egy évben növeli befektetéseit a digitális technológiákba - derül ki egy globális kutatásából.

A világszerte több mint 600 nagyvállalati vezető megkérdezésével készült felmérés szerint 2019 az igazi változások éve lesz: a digitális transzformáció szinte végigsöpör majd az egyes ágazatokon. A cégek valóban felismerték, hogy a digitalizáció elengedhetetlen az üzleti sikerhez, így a technológiai innovációk - a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a blokkláncok - mára eljutottak a valós gyakorlati felhasználásig, és a vállalatok vezetői igazi értékteremtő erőt látnak bennük, amikbe érdemes, sőt, szükséges befektetni.

 Ugyanakkor a kutatás azt is kiemeli, hogy a legtöbb cég még mindig az első lépéseknél tart, 60 százalékuk szerint a kérdés már évek óta terítéken van. Sőt, kevesebb, mint a válaszadók harmada mondta csak, hogy a cégük "digitálisan rendben van".

A közleményben a kutatást végző egyik cég szakembere megjegyezte: a válaszadók szerint több akadálya is van a digitális stratégia bevezetésének. A legfőbb problémaként a biztonsági szempontokat és a hiányzó erőforrásokat jelölték meg. Illetve, minden harmadik válaszadó a megfelelő digitális készségekkel rendelkező munkavállalók hiányát jelölte meg fő akadályként - ismertette.

(Forrás: MTI)