Üdvözöljük a

Vállalkozói összefogással a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozói összefogással a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért

Szerző: Vathy Szonja | 2018. június 21.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért 1,8 millió forint értékű, korszerű technikai eszközt adományozott az adai Műszaki Iskolának. A Székesfehérvári Garzon Bútor Cégcsoport tanterem berendezést ajánlott fel, adományozott az iskolának. 

Az ünnepélyes átadóra a délvidéki Adán kerül sor, 2018. június 19-én (kedden) 10.00 órai kezdettel a Műszaki Szakiskolában. Az eseményen a megvalósítást támogató vendégeken kívül az adai diákok is részt vesznek.

 

A vállalkozók és a partnerek adományai 1,8 millió forint bevételt eredményeztek, amelyből a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – a szakképzés támogatásának céljából - 3D-s nyomtatót vásárolt a Műszaki Iskola Ada számára.

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fontos küldetésének tekinti a Kárpát-medencei közösségi kapcsolatok fejlesztését, a térség gazdaságfejlesztését, a szakképzés erősítését. Ennek szellemében, az üzleti kapcsolatok szorosabbá tételének és a Kárpát-medencei szakképzés támogatásának szándékával jótékonysági bált hirdetett, még 2018 januárjában, Székesfehérváron, melyre a gazdaság és a közélet szereplőit, partnereit hívta.

A bál 1,8 millió forintos bevételét a külhoni szakképző iskola – a délvidéki Műszaki Iskola Ada – támogatására fordította; 3D-s nyomtatót vásárolt az intézmény számára.

 

A jótékonysági esten Kárpát-medencei borárverésre is sor került, melynek bevétele szintén az iskola fejlesztését szolgálta. „A kalapács alá kerülő borok a tájak változatosságát és szépségét adták vissza. Az esemény a kiterjesztett és újra értelmezett hazaszeretet, a szőlő és bortermelő ember iránti tisztelet, a hazai termőföld által nyújtott különleges élvezeti érték és a vállalkozói mecenatúra egymásra találását jelenti.” – fogalmazott Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A kínálatban szereplő borokat termő borvidékek mindegyike az egykori Magyarország területének részét képezte, ma nagyobb részük a szomszédos államokban van. A borárverésre – neves pincészetek mellett – magánemberektől és vállalkozóktól is érkezett borfelajánlás a Kárpát-medencéből.

 

Az anyagi támogatáson túl tárgyi adományként a székesfehérvári Garzon Bútor Cégcsoport külön tanteremberendezést ajánlott fel az iskolának.