Üdvözöljük a

Vállalkozók figyelmébe! Munkaerőt és telephelyet kínál a baracskai BV Intézet | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozók figyelmébe! Munkaerőt és telephelyet kínál a baracskai BV Intézet

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2018. július 20.

Több szakmában, az intézetben fogvatartott szakmunkás munkaerőt és betanított munkást, vállalkozói tevékenységre alkalmas épületet kínál a baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet. Infrastruktúrális háttér biztosított, a munkaerő tekintetében referencia rendelkezésre áll.

A reintegrációt segítő foglalkoztatási program bővítése céljából a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet olyan vállalkozásokat keres, amelyeknek közreműködésével az intézet baracskai székhelyén rendelkezésre álló önálló épületet kívánja hasznosítani.

 

A kitelepíteni tervezett vállalkozási tevékenység elvégzéséhez az alapvető infrastrukturális háttér biztosítása mellett az intézetben fogva tartott személyek egy részét, mint munkaerőt tudja a vállalkozás rendelkezésére bocsátani. A vállalkozási tevékenység megkezdése előtt természetesen a felek között foglalkoztatási szerződés kerül megkötésre, amely minden részletre kiterjedően szabályozza majd a tervezett tevékenységet.Referenciaként megemlítendő, hogy jelenleg a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet külső munkahelyeken munkáltat betanított munkások mellett szakmunkásokat (lakatos, asztalos, kőműves, burkoló, villanyszerelő, szakács, hentes, felszolgáló) is.

 

A rendelkezésére álló fogvatartotti munkaerő szabad kapacitású bázisát figyelembe véve a tervezett tevékenység ismeretében a vállalkozás igénye szerint az épület hasznosítására 20-60 fő, nehéz fizikai munkára alkalmas személy kerülhet kiválasztásra. A tervezett létszám keret rugalmasan értelmezhető.

 

Általánosságban a munkarend rugalmasan kezelhető, figyelemmel napi 8 munkaóra időtartamra, heti 40 munkaóra. A megkötendő foglalkoztatási szerződésben kerül majd rögzítésre többek között a foglalkoztatási díj mértéke (2017 októberében irányadó óradíj 550 Ft/fő + 27% ÁFA), az állásidő mértéke a foglalkoztatási díj 50%-a, és a felügyeleti óradíj (1800 Ft/fő + 27% ÁFA), valamint a munkaruha mosatási költsége (267,72 Ft/kg + 27% ÁFA). Az épület bérleti díja megállapodás szerint történik.

 

Az épületben eredetileg központi kazánház működött. Jelenleg készanyag raktárként használják, és hasznosításra vár. Hálózati ivóvíz- és villamos energia (villamos teljesítmény 40 kVA) ellátás biztosított, a földgáz elosztó az épülettől 8-10 m-re található.

 

Bővebb információ, kontakt: 

Dr. Bayar Khosbayar

e-mail: dr.b.khosbayar@bv.gov.hu

telefon: +36 30 680 3378