Üdvözöljük a

Február 22-én ismét az új adatvédelmi rendeletről - oktatás a Gazdaság Házában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Február 22-én ismét az új adatvédelmi rendeletről - oktatás a Gazdaság Házában

Szerző: Vathy Szonja

A programra a jelentkezést lezártuk! 

2018. május 25-én életbe lép az Európai Unió új adatvédelmi, személyi adatokra (GDPR) vonatkozó rendelete. A rendelet minden gazdálkodóra vonatkozik, be nem tartása esetén pénzbüntetés szabható ki, mely akár az árbevétel 2-4 százaléka is lehet. A témában gyakorlatorientált képzést tartunk 2018. február  22-én, a Gazdaság Házában.

A workshop fő témakörei: 

- Új fogalmak és alapelvek, ezek gyakorlati jelentősége

- Az adatvédelmi tisztviselőre vonatkozó új szabályok és elvárások

- Adatvédelmi hatásvizsgálat és érdekmérlegelési teszt

- Adatfeldolgozói szerződések módosuló szabályai

- A személyes adatok külföldre (EGT-n kívülre) történő továbbításának átalakuló rendszere

- Kötelező és ajánlott nyilvántartások elkészítése és naprakészen tartása

 - Példák megszokott és különleges adatkezelésekre

 - Konkrét szektorokat érintő példák és jó gyakorlatok

 

Részvételi feltételek: 

-       FMKIK önkéntes kamarai tagjai részére térítésmentes – 1 főre

További résztvevő a regisztrált vállalkozások szerinti feltétellel vehet részt

 -       Az FMKIK-nál nyilvántartott, regisztrált vállalkozások részére: 10 000 Ft+ ÁFA/fő

(szerepelni kell az FMKIK által vezetett kamarai nyilvántartásban és a kamarai hozzájárulás pénzügyi teljesítése is feltétel)

 -       Egyéb, illetve a más területi kereskedelmi és iparkamaránál  regisztrált ill. agrár tevékenységű gazdálkodók részvételi díja: 15 000 Ft + ÁFA/fő

 

Az FMKIK önkéntes kamarai tagjai a térítésmenetes részvételi lehetőséget a rendezett kamarai tagdíj és kamarai hozzájárulás megfizetése esetén vehetik igénybe. A programra 70 fő regisztrálhat.

 

Az FMKIK-nál a kamarai nyilvántartásban szereplő vállalkozások esetében feltétel a kamarai hozzájárulás pénzügyi teljesítése.

 

A részvételi díjat a rendezvény előtt, legkésőbb 2018. február 19-ig beérkezőleg, utalással kérjük kiegyenlíteni (Unicredit Bank 10970007-00000008-21120002 sz. bankszámlájára).

A befizetést követően számlát állítunk ki.

Lemondást a rendezvény előtti 3. munkanapig írásban fogadunk el, ezt követő lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

 

Információ: Buda Csilla irodavezető, csilla.buda@fmkik.hu.

 

 HÁTTÉR

2018. május 25-én életbe lép az Európai Unió új adatvédelmi rendelete (GDPR – General Data Protection Rules), amely a nemzeti jogszabályokat felülírva egységesíti az uniós tagállamok adatkezelési szabályait. A magánszemélyek nagyobb betekintést és jogokat kapnak az adataik kezelésével kapcsolatban, ezzel párhuzamosan a cégek ez irányú kötelezettségeit növekednek, a mulasztásokat pedig minden eddiginél nagyobb pénzbüntetéssel sújtják.

 

Az új, egységes európai szabályozás jövő év május 25-én lép hatályba, s bár ez még távolinak tűnhet, a változások olyan sok mindenre kiterjednek, hogy ez a bő félév biztosan kell a felkészülésre, amit ideje a cégeknek haladéktalanul elkezdeni. A rendelet ugyanis nemcsak a nagyvállalatokat érinti, hanem minden, adatot kezelő vállalkozást, legyen az családi cég vagy kis- és középvállalkozás (kkv).

 

Ráadásul a rendelet nemcsak a digitálisan tárolt személyes adatokra vonatkozik, hanem a papíralapúakra is, amennyiben azok valamilyen nyilvántartási rendszer részét képezik vagy fogják képezni. Mivel a nyilvántartási rendszer nem jelent mást, mint meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető adatokat, ezért nagy az esélye, hogy az iratkezelések túlnyomó többsége a rendelet hatálya alá esik, így azokra ugyanolyan szigorúan szabályozás fog vonatkozni a kezeléstől a tároláson át a szakszerű iratmegsemmisítésig, mint a digitálisan tárolt személyes adatokra.

 

A témáról bővebben az alábbi linken elérhető szakanyagból tájékozódhat: SZAKANYAG

Időpont: 2018. 02. 22. 09:00 - 2018. 02. 22. 17:00
Jelentkezés határideje: 2018. 02. 20. 00:00
Csatolt állományok: