Üdvözöljük a

Befejeződött a Szakma Kiváló Tanulója Verseny/Országos Tanulmányi Verseny elődöntője | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Befejeződött a Szakma Kiváló Tanulója Verseny/Országos Tanulmányi Verseny elődöntője

2019. január 25.

Véget értek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, valamint az Országos Tanulmányi Verseny elődöntői, Fejér megyében 30 szakmában, 250 tanuló részvételével. 

Véget értek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, valamint az Országos Tanulmányi Verseny elődöntői. Fejér megyében - a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében -  több, mint 30 szakmában, közel 250 tanuló mérette meg magát az elődöntőkben.

Az alábbi szakmákban vettek részt a versenyen: asztalos; autószerelő; autótechnikus; ács; cukrász; eladó; elektronikai technikus; épületgépész technikus; faipari technikus; férfiszabó; festő, mázoló, tapétázó; gépgyártástechnológiai technikus; gépi forgácsoló; hegesztő; ipari gépész; informatikai rendszerüzemeltető; járműfényező; karosszérialakatos; kárpitos; kereskedő; kőműves és hidegburkoló; központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő; logisztikai- és szállítmányozási ügyintéző; magasépítő technikus; mechatronikai technikus; női szabó; pincér; szakács; útépítő és fenntartó technikus; vendéglátásszervező; villanyszerelő. 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum legtöbb szakgimnáziuma és szakközépiskolája képviseltette magát a versenyen, melynek célja a kiemelten gyakorlatigényes szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell bemutatása és népszerűsítése, beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is. A megyei területi válogatóban az idei évben a legtöbb versenyző a műszaki szakterületen képviseltette magát gépgyártástechnológiai technikus, magasépítő technikus és villanyszerelő szakmákban. A szakmai versenyen eredményesen részt vevő fiatalok mentesülnek részleges vagy teljes formában a szakmai vizsga egyes vizsgarészeinek teljesítése alól. A ráépülő képzések esetében is nagy a tét, hiszen egy eredményes részvétel 30 többletpontot jelenthet szakirányú felsőoktatásban történő továbbtanulás során. A versenyzők az értékelt munkáikat személyesen megtekinthetik 2019. február 6-án 8 és 15 óra között a Fejér Megyei és Kereskedelmi Iparkamaránál. Az MKIK a www.szakmasztar.hu honlapon keresztül értesíti az iskolákat és a résztvevőket az elődöntő eredményéről. A verseny döntője 2019. március 12-14 között Budapesten a HUNGEXPO-n kerül megrendezésre. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzők meghívást kapnak a WordSkills és EuroSkills nemzetközi válogató versenyekre.

A program az NFA-KA-ITM-4/2018/TK/07 támogatási szerződés alapján került megvalósításra.