Üdvözöljük a

EuroSkills 2018: Budapest várja a diákokat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EuroSkills 2018: Budapest várja a diákokat

Szerző: Vathy Szonja | 2018. február 9.

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt. Óriási dicsőség és elismerés ez az ország számára. 

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, amelyet a szakmák Európa Bajnokságának is nevezhetünk. Óriási dicsőség és elismerés ez az ország számára. A magas színvonalú szakmai versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat.

A verseny újabb lehetőséget teremt arra, hogy bebizonyítsuk: Magyarország a legmagasabb szinten képes nemzetközi versenyeket lebonyolítani.

Magyarországon piacképes, naprakész ismereteket nyújtó szakképzési rendszer működik, amely valós karrierutat és dolgos, de stabil és kényelmes megélhetést biztosít. Ebbe a világba enged betekintést a Euroskills verseny is. 

 

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen kiemelkedően ügyes fiatal szakemberek mérik össze tudásukat és képességeiket Európa számos országából. A verseny tíz éves történetében ez az első alkalom, hogy a Közép-Kelet-Európa ad otthont e nemzetközi megmérettetésnek. Az, hogy erre Magyarországon kerül sor, hatalmas elismerés számunkra.

A EuroSkills versenyeket a szakmák „Európa-bajnokságának” is szokták nevezni, s kétévente, páros években rendezik meg ezt a versenyt.

A EuroSkills Budapest 2018versenyen 3 nap alatt 28 ország közel 600 versenyzője méri össze a tudását, előreláthatóan 40 szakmában.

A versenyzők nemcsak egyénileg, hanem egyes szakmákban csoportosan is megmérkőzhetnek. A csoportos versenyszámokban a zsűri kiemelten értékeli a csapattagok közötti együttműködést is.