Üdvözöljük a

EuroSkills: Fejér megye is szurkol! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EuroSkills: Fejér megye is szurkol!

Szerző: Vathy Szonja | 2018. szeptember 26.

Fejér megyei versenyzője is van az EuroSkills nemzetközi szakmai vetélkedőnek, melyre Közép-Kelet-Európában először kerül sor, Budapesten.  Hazánk 2018. szeptember 26-28. között ad otthont a rangos versenynek. 

A Fejér megyei Sárvári Ágnes dekoratőr, kirakatrendező kategóriában képviseli Magyarországot a versenyen. Ágnes a híres Sárvári asztalosdinasztia tagja, eredetileg dekoratőr végzettségű, jelenleg pedig másodszakmát tanul, asztalosnak készül.

A verseny kapujában kérdeztük Ágnest a felkészülésről, elvárásokról és terveiről.

- Sok hónap kemény munkája van már a hátam mögött. Ezalatt nagyon sokat tanultam és fejlődtem, de mindig találok a saját munkámban hibát. Azt gondolom mindig van hova fejlődni, sosem lehet az ember száz százalékosan elégedett a végeredménnyel. Szerencsére nagyon jó helyzetem van, mert az engem támogató Budapesti Komplex Szakképzési Centrum mindenben segítette a munkámat, ami nagyban megkönnyítette a felkészülést, illetve sokat köszönhetek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, akik az egész felkészülést koordinálták. – számolt be Sárvári Ágnes a versenyre való felkészülés kapcsán. Mint mondta, talán a legmeghatározóbb a versenyig vezető út, ahol új emberekkel ismerkedhettem még és szakmailag sokat fejlődhettem, pont ezt is vártam tőle. A versenytől azt várom, hogy ki tudjam hozni magamból a maximumot a hazai közönség előtt, ezzel is elérve saját személyi fejlődésem.

Ágnes, arra a kérdésünkre, hogy milyen elvárásokat támaszt saját magával szemben a versenyszereplését illetően, elmondta: a választ a szakértőm, Sütő Boglárka adta meg számomra is. Szeretnék úgy lejönni a versenypástról, hogy azt érzem ez lett életem legjobb munkája, hogy jól éreztem magam és minden tőlem elvárhatót megtettem a sikeres szereplés érdekében. A többit eldönti a sors, de persze remélem, hogy ez elvezet valamihez, ami majd a nyakamban lógva csillog.

A versenyt követően Ágnes először ünnepelni fog, ahogy mondta, ez a magyar csapat minden tagjának bőségesen kijár majd. - Azután mindenképpen szeretnék pihenni egy kicsit, feltöltődni, majd újra munkába állok a családi vállalkozásban. – zárta Ágnes.