Üdvözöljük a

Iparkodjunk, gyerekek! - véget ért az idei vetélkedő | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Iparkodjunk, gyerekek!" - véget ért az idei vetélkedő

Szerző: Vathy Szonja | 2018. október 26.

Több tucat Fejér megyei általános iskolást megmozgató játék végállomására, az V. "Iparkodjunk, gyerekek" vetélkedő döntőjére került sor pénteken, a Gazdaság Házában. A szakmaismereti verseny fináléjában tíz csapat küzdött meg egymással.

A tíz, döntőbe jutott csapat teljesítményét szakmai zsűri értékelte.

 

A legjobb teljesítményt ezúttal a sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola „Sárosdi Farkasok” nevű csapata nyújtotta, Kiss Virág, Szomor Adrián, Szekrényei Krisztina, Ország Alma Alexandra csapattagokkal.

A második helyen a székesfehérvári István Király Általános Iskola „Android Kings” elnevezésű csapata végzett, Barna Benjámin, Magasy Dániel, Kasza Noel és Rádli Ferenc csapatagokkal.

Harmadik helyen végzett, a „Nyerő Squad” elnevezésű csapat, a székesfehérvári István Király Általános Iskola tanulói: Lévai István, Vizi Attila, Vizi Laura és Nagy Szabolcs.

 

Az első három helyezett csapatai értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak. 

 

A vetélkedő végén lufieregetéssel búcsúztak a diákok. 

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ötödik alkalommal hirdette meg a nagysikerű, többfordulós "Iparkodjunk gyerekek!" szakmaismereti vetélkedőt, azzal a céllal, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat mozgósítsa az egyes szakmák és a környékükön élő szakemberek, mesteremberek munkájának megismerésére.

A verseny első fordulójában szakmaismereti feladatlap megoldásával juthattak tovább a legjobban teljesítő csapatok.

A második fordulóban a megye hiányszakmáiról készítettek kisfilmet a diákok, amelyben bemutatták az adott szakmát.

A döntőre 10 csapat kapott meghívást a Gazdaság Házába. A döntő megmérettetésen a csapatokra újabb kihívások vártak: a mesterségekkel és szakmákkal kapcsolatos kvíz és interaktív feladatokat kellett megoldaniuk.

A program a NFA-KA-NGM-3/2017/TK/07 támogatási szerződés alapján valósul meg.