Üdvözöljük a

Kiemelkedő szakképzési projekteket tüntetett ki Díjával a DUIHK | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiemelkedő szakképzési projekteket tüntetett ki Díjával a DUIHK

Szerző: Vathy Szonja

Ünnepélyes keretek között idén is kihirdették a DUIHK 2018. évi Szakképzési Díjának győzteseit.

A díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon. A pályázat célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését. „A magyarországi szakképzési rendszer korszerűsítése régóta szorgalmazott feladat, de csak az utóbbi években nyert új lendületet. A gyakorlatorientált képzés meghonosítása csak akkor lehet sikeres, ha a társadalomban is méltó megbecsülést és elismerést nyer a szakmunkás végzettség” – áll a pályázat előszavában.     

 

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén immáron ötödik alkalommal méltatott kiemelkedő kezdeményezéseket a Szakképzési Díjjal. A három kategóriában - Innováció, Kooperáció, Motiváció - a bíráló bizottság 39 pályázó közül két vállalatnak és egy szakiskolának ítélte oda a Díjat. 

 

Idén a három díj-kategóriában a következő vállalatok és szervezetek vehették át a kitüntetést:

 

INNOVÁCIÓ kategóriában: Penta Unió Zrt. Pécs a „Könyvelő kAPPtár tanuló mobilapplikáció a szakképzésben” projektért.

KOOPERÁCIÓ kategóriában: MuzixGroup Kereskedelmi Szolgáltató Kft., Budapest az „A robotika iránti érdeklődés felkeltése – avagy a robotok már tényleg a spájzban van-nak” c. projektért.

MOTIVÁCIÓ kategóriában: Győri Műszaki SzC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Győr, a „Challenging Learning” nevű projektért.

 

Különdíjban részesültek

– Farkas Elek (Rotekom), Bordodnádasd, a „Virtuális párolgás” c. projektért,

Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, Gödöllő, a „Legyél te is Mezőgépész program és MezőgépÉSZek játék” c. projektért.

 

Korábban, 2014-ben a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - kamarák között egyedüliként - nyert díjat, Motiváció kategóriában, pályaorientációs tevékenységének elismeréséül. 

 

Forrás: www.ahkungarn.hu