Üdvözöljük a

„Királyi ízek” Versenye és pályaorientációs kiállítás a Deákban | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Királyi ízek” Versenye és pályaorientációs kiállítás a Deákban

2019. január 25.

 

2019. január 18-án került megrendezésre a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában a kereskedők és vendéglátósok versenye, „Királyi ízek gasztronómiai valamint Kereskedők viadala” egybekötve pályaorientációs kiállítással. 

 

2019. január 18-án került megrendezésre a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában a kereskedők és vendéglátósok versenye, „Királyi ízek gasztronómiai, valamint Kereskedők viadala” egybekötve pályaorientációs kiállítással.

A rendezvény célja egyrészt, hogy a megyében kereskedő és vendéglátó szakmát tanuló fiatalok összemérjék tudásukat, másrészt az általános iskolások számára lehetőség nyílt arra, hogy bepillantást nyerjenek a kereskedő és vendéglátós szakmák gyakorlati munkafolyamataiba.A pályaorientációs kiállításon helyi vállalkozók szolgáltatók és kereskedők mutatkoztak be, mondták el miért érdemes az adott szakmát megszerezni, milyen ismeretek elsajátítására van szükség és tájékoztatták a hallgatóságot, milyen gyakorlati képzésre van lehetőség. Fontos, hogy a cégek, iskolák és tanulók megismerjék egymást és ezáltal a pályaválasztás előtt álló diákok az elhelyezkedési lehetőségek pontos ismeretében képesek legyenek a megfelelő képzési program kiválasztására. A kamara standjánál a pályaválasztás elősegítését támogatva az általános iskolások és középiskolások játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg a szakmákkal. A tanulók tájékoztatást kaptak a gyakorlati képzéshez kapcsolódó tanulószerződések rendjéről, a juttatásokról és ösztöndíjról. A program az NFA-KA-ITM-4/2018/TK/07 támogatási szerződés alapján került megvalósításra.