Üdvözöljük a

Még közelebb a cél! Úton a Szakma Sztár döntőjébe | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Még közelebb a cél! Úton a Szakma Sztár döntőjébe

2018. február 15.

Tizenkét Fejér megyei diák jutott el a Szakma Sztár Fesztivál válogatójáig, hatan közülük a döntőbe is bekerültek. A döntőre április 23-25. között, Budapesten kerül sor. 

A Szakma Sztár Fesztivál válogatójára tizenkét Fejér megyei diák jutott be, közülük hatan a döntőbe is továbbjutottak. 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2018. április 23-25-e között Budapesten.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén.

Idén 43 szakmában, több mint 7.500 fő jelentkezett a versenyekre. Fejér megyében összesen 30 szakmában, közel 300 tanuló mérte össze tudását. A verseny elődöntőit országosan a területi kamarák bonyolították.  

 

 

Válogatóba jutott Fejér megyei diákok, a Székesfehérvári SZC intézményeiből:

 

Kubicza Gabriella, Lakatos Adrienn és Raffai Márk férfiszabó, Koszorús Bianka kárpitos (Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium), Neczli Ervin Zsolt szakács (Deák Ferenc Ker. és Vendéglátóipari SZG és SZK), Németh Erik, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző (I. István Szakgimnázium), Nagy Dániel asztalos, Földesi Bálint festő, mázoló, tapétázó, Szücs Gábor Péter kőműves és hidegburkoló, Csomor Gergely és Madler Ádám központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő és Berta Gergő szárazépítő (Vörösmarty Mihály Ipari SZG és SZK).

 

Döntőbe jutott Fejér megyei diákok, a Székesfehérvári SZC intézményeiből:

Földesi Bálint - festő, mázoló, tapétázó

Koszorús Bianka - kárpitos 

Szücs Gábor Péter - kőműves és hidegburkoló

Berta Gergő - szárazépítő

Lakatos Adrienn - férfiszabó

Raffai Márk - férfiszabó

 

Fotó: szakmasztar.hu