Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az fmkik.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Damniczki Gyula Balázs az év etikus vállalkozója

2019. december 12.

Az Etikus Vállalkozój Díj elismerést 2019-ben Damniczki Gyula Balázsnak, a Damniczki Cukrász Manufaktúra tulajdonosának adományozta a kamara. 

Etikus Vállalkozó Díjjal azon vállalatok, vállalkozások tevékenységét ismeri el a kamara, akiknek az üzleti életben tanúsított vállalkozói tevékenysége példamutató, értékrendjük tudatos, társadalmi felelősségvállalásuk és etikus vállalkozói magatartásuk kiemelkedő.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2019. évi Etikus Vállalkozó Díj elismerést Damniczki Gyula Balázsnak adományozta gazdasági évzáró rendezvényén.  

Damniczki Balázs, a cég ügyvezetője, így vall cukrász manufaktúrájukról:

„1992-ben kezdtük a vállalkozást Édesanyámmal decemberben, karácsony előtt pont. Ketten indítottuk a cukrászdát, édesanyám foglalkozott az értékesítéssel, én készítettem a süteményeket mindösszesen 25 m2-en. Azóta családot alapítottam, van egy szuper, okos és csinos feleségem, aki édesanyám helyét átvette, ketten vele együtt vezetjük a céget. Családi vállalkozásként működünk Székesfehérváron. 2018 augusztusától a történelmi belvárosunk Fő utcáján található beülős-teraszos cukrászdával már három helyen várjuk a vendégeinket. Hitvallásunk szerint nem kötünk kompromisszumot, csak a legjobb nyersanyagokkal dolgozunk, nagyipari kemikáliák nélkül. Törekszünk a folyamatos fejlődésre, innovációra. Szeretnénk megmutatni, hogy festékek és aromák nélkül, természetes alapanyagokból lehet kiváló fagylaltot készíteni, akár világszínvonalon is!”

Damniczki Balázs másképp gondolkodik, mint a konkurencia. Követi a divatos trendeket, igaz nem minden áron. Sokszor visszanyúl a régi receptekhez, változtat rajtuk, korszerűsíti, újraértelmezi. Gyakran a régi receptek között kutakodik, ötleteket, inspirációt keres és a legjobb nyersanyagokból készíti el az új termékeket. Kerüli a „modern kor" néhány vívmányát, mint például a növényi tejszínt, bevonó masszát.

Méltán büszke díjaikra, a 2013-as év fagylaltjára: a Vörösboros málnára, a 2015-ös Fagyi Feszt: Fekete teás málna fagylaltra, és a 2016-os év fagylaltja verseny ezüstérmes Gyömbéres malátára. Süteményeik között kiemelkedő a Damniczki mester díjnyertes 2014-es Ország tortája, a Somlói revolúció és a Fűszeres málna torta. 2016-tól Budapesten is megtalálhatók a díjnyertes fagylaltok, cukrászati termékek, a Damniczki Budapest Cukrász Manufaktúrában.

Damniczki Gyula Balázs, országos, európai hírűvé tette a családi vállalkozást, bizonyítva önmagának, családjának, és a vállalkozói társadalomnak is rátermettségét, elkötelezettségét.

Kiemelkedő vállalkozói tevékenységéért, 2016-ban kamaránk az Év vállalkozója díjjal ismerte el Damniczki Gyula Balázs tevékenységét.

Felelősségteljes vállalkozói magatartása, etikussága példaként szolgálhat más vállalkozások számára.

Terveikről így nyilatkozik Balázs: „Ami új projekt lesz talán, hogy viszonteladókat, franchise partnereket szeretnénk találni ahhoz, hogy eljussunk a Balaton, illetve Budapest irányába több helyre és megismertessük a vendégeket, vásárlókat a fagylaltunkkal. Az a réteg, aki hozzánk jár, tűzön-vízen átjön értünk és azt szokták mondani, hogy ha az egyik üzletünkben nincs pisztácia fagyi, akkor nem mennek a városba máshova, akkor inkább kimennek a másik üzletünkbe, mert pisztácia fagyit akarnak enni, csak a miénket.”