A Gazdasági Kalauz legutóbbi számában bemutatásra került egy duális képzőhely.
A Fehérvár Gast Kft. évek óta foglalkozik tanulóképzéssel. A cégnél jelenleg 12 tanulót foglalkoztatnak szakképzési munkaszerződéssel, amely keretében nemcsak a szakképzésben tanulóknak adnak helyet, hanem a felnőttképzés gyakorlati oktatásában is részt vállalnak.
A vendéglátásban eltöltött hosszú évek adták az inspirációt, hogy megálmodjunk valami újat. Olyan helyszínen nyitottunk éttermet, ahol a múlt és jelen találkozik. Az aktuális nemzetközi trendeket ötvöztük a klasszikus magyaros konyhai világgal. Nem szerettünk volna egy olyan, unalomig ismert újabb “trendi” bistro konyhát létrehozni, ahol a tálalás szépsége fontosabb az íznél, az adagok pedig csak kedvcsinálónak elégségesek. Modern és hagyományos ízekkel, az étterem eklektikus berendezésével és különböző zenei stílusú estékkel mindenki kedvében járunk. A minőséget az összeszokott, szakmailag elismert csapat garantálja. Éttermünkben a vendég különlegesnek érzi magát, mert „egyszerűen csak jóllakni” máshol is lehet. Reméljük, sikerült – nyilatkozta lapunknak Simonics Ádám, a bEAT Étterem üzletvezetője.
"Az étterem 2015 óta foglalkozik tanulóképzéssel, eddig közel 100 tanulót foglalkoztattunk. Minden évben maximális tanulólétszámmal oktatunk pincér, szakács, szakács szaktechnikus, vendéglátásszervező szakmákban. Célunk, hogy a tanulókkal megismertessük és megszerettessük a vendéglátást. Fontosnak tartjuk a való világban szerzett gyakorlati élményt. A diákok megtapasztalhatják, milyen elvárásoknak kell majd megfelelniük a szakma elsajátítása közben és utána. Munkatársaink folyamatos képzéseken vesznek részt, hogy a rohamosan fejlődő gasztronómiai trendeknek megfeleljen az étterem és a tanulók megfelelő szakképesítést kapjanak nálunk. Jó a kapcsolatunk a környékbeli iskolákkal, hatékony az együttműködés a kamarával" - fejtette ki az üzletvezető.