A Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, illetve a Puskás Akadémia Sport és Konferencia Központ adott otthont 2023. március 18-án, szombaton a „II. Magyar Gasztronómia napja” rendezvénynek.
Az országos szakács és cukrász verseny a „Magyarország étele 2023.” keretében valósult meg. Az idén az ételek, illetve a kísérőprogramként szereplő rajzpályázat a Petőfi emlékév szellemiségét kellett tükrözzék.
A rajzpályázatra általános iskolások adhattak be pályamunkát, amelyben meg kellett jeleníteni, hogy milyennek képzelik el a Petőfi-korabeli magyar konyhát.
Az eredményhirdetés előtt kerekasztal beszélgetésre került sor a vendéglátás, turizmus ágazat helyzetéről, illetve az ágazaton belüli szakképzési feladatokról, a duális képzésről, a pályaorientáció fontosságáról. A kerekasztal beszélgetésen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetői, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője és pályaorientációs tanácsadója, valamint a Gasztróna 2001. Bt. ügyvezetője, továbbá a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója vett részt.
A verseny eredményéről itt tájékozódhat: https://magyarorszagetele.hu/