Az idei Év Fagylaltja versenyt Komáromban, a Jókai ligetben rendezték meg. A versenyre idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indítottak.
A rendezvényen a versenyfagylaltok mellett kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is. A versenyzők kreativitásának semmi sem szabott határt, a legnagyobb sláger azonban a tejföl volt, valamint sokakat megihletett a tejbegríz is.
A rendkívül erős mezőnyben két kategóriában is aranyérmet kapott a székesfehérvári Krém Cukrászda:
Mentes fagylalt kategóriában (hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje): Kovács Roland fagylaltkészítő mester a Mandulakert fagylalttal lett díjazott.
Csokoládé kategóriában: Végh József cukrászmester a sós karamellás körte fagylaltja ért arany érmet.
A csokoládé kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.
Gratulálunk az elismerésekhez.