Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az fmkik.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Felejthetetlen kulináris élmények

2022. február 16.

Az élményekről az étterem vezetője, Volenter István gondoskodik, aki majdnem olyan múltra tekint vissza, mint az Öreg Prés Étterem. Az ismert séf, konyhaművész, világversenyeket megjárt elismert szakember Csókakőn él, a móri Öreg Prés Étterem volt az első munkahelye.

A cikk elolvasható a Gazdasági Kalauz legújabb számában, az ALÁBBI LINKEN.

Azóta több helyen is megfordult, komoly sikereket ért el. A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjén négy alkalommal a dobogón végzett: háromszor harmadik és egyszer második lett.

Az Öreg Prés Étteremben a hagyomány találkozik a modern konyhatechnológiával, és minden egyes fogás gondos odafigyeléssel és magas minőségű összetevőkkel készül.

 „Minden szőlőprés egyedi kézimunka, éppen ezért nem lehetett ez máshogy logónkkal sem, ahol minden vonal és folt szabad kézzel készült. A motívum alapját a parkolóban megtalálható névadónk, a nyomóprés adta, amely azután, hogy testet öltött, megkapta az élet színeit. Logónk egyedi alkotás, amit Táncos László készített. Egyedi éppúgy, ahogy minden étel az Öreg Présben.” – osztotta meg érzéseit és az étterem jellegzetességeit Volenter István, az Öreg Prés Étterem vezetője.

Mint mondta, 2021. tavaszán vágott bele az étterem vezetésébe, s azóta jelmondata a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” ismert mondás, ami már náluk is szállóigévé vált.  

„Ezt mutatja delikáteszünk is, ahol a térség termelőinek szívvel-lélekkel készült termékei vásárolhatók meg. Így nemcsak a hazai kistermelők és gazdaságok gyarapodásához lehet hozzájárulni, az ökológiai lábnyom is csökkenthető, hiszen a legtöbb finomság 15 kilométeres körzetből érkezik. Válogasson mindenki kedvére, ízlelje meg a helyi kultúrát, ínycsiklandó szörpjeinkkel, lekvárjainkkal és sok más minőségi kézműves termékünkkel.

Az előző tulajdonostól a tanulófoglakoztatást is átvettem, jelenleg a pincére tanulónk fontos, hogy megtanulja a környék vendéglátásának szokásait, a speciális tradicionális sváb ételeket és a modern konyha remekeit is.” – mondta Volenter István.

Idén tavasszal a Michelin kalauzba vidéki éttermek is ajánlásra kerülnek és csillagvárományosok is lehetnek. Megtisztelő és váratlan, hogy a “Michelin-tányérral jelölt ajánlásra esélyes vidéki éttermek” között van az Öreg Prés, Mórról.